12. des
LEI: Fred Ingebrigtsen ser seg lei på bussproblemene mellom skolen og Prestøya. (Foto: Håvard S. Mækelæ)
 
- På bussen en time uten å se Prestøya
Datteren til Fred Ingebrigtsen skal ha blitt fortalt at bussen gikk til Prestøya. Men den gikk flere runder rundt Kirkenes først.

Publisert: 26.jan.2017 15:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:14

Tirsdag forrige uke ble skoleveien til den yngste av Fred Ingebrigtsens døtre mye lengre. Hun var ferdig med leksehjelp på skolen, og opplevde at skolebussen var forsinket. Da det kom en buss til skolen, spurte hun ifølge Ingebrigtsen om den skulle til Prestøya, og det var visst tilfelle. Men hun ble sittende på bussen i over en time uten å se snurten av Prestøya.

- Hun forteller meg at bussen først gikk opp til Skytterhusfjellet, så ned til Amfi i Kirkenes, for så å kjøre til skolen og hente flere, opp til Skytterhusfjellet - så til Hesseng for å bytte sjåfør, forteller Ingebrigtsen.

Skjedd før

Ingebrigtsen ville normalt sett ikke utstyrt åtteåringen med telefon på skolen, men han har gjort det i det siste nettopp på grunn av bussproblemene. Datteren ringte ham da hun nok en gang satt utenfor Amfi, der hun satt og ventet på at bussen skulle gå igjen. Ingebrigtsen endte opp med å selv hente datteren på Amfi.

Dette er ikke første gang Prestøya-barna sliter med bussen. Ingebrigtsen forteller om at barna har endt opp på Hesseng før.

- Vi hadde også problemer med bussen fra øya til skolen før, men det ordnet seg etter at vi hadde en artikkel i avisa, sier han.

Frustrasjonen blir ikke mindre av at Prestøya-området er veldig nært skolen. Grunnen til at det går skolebuss dit, er at barna ellers må gå langs og krysse E6 for å komme seg opp på Prestøya. Bussrutene som går til Prestøya går gjerne runden om resten av byen først.

- Det er dumt å måtte sitte på buss en halvtime-time når man skal til Prestøya. Åtteåringen vår er nå veldig fortvilet og vil ikke ta buss lengre.

Voksent følge

Ingebrigtsen forteller også at han har sett barn stå og vente på en skolebuss som var over en halvtime forsinket, uten voksne til stede, da han selv har vært og hentet barna sine.

Ane-Marie Solli, fungerende rektor på Kirkenes barneskole, sier at hun ikke vet hva som gjorde at det ikke var voksne til stede da Ingebrigtsens datter gikk på feil skolebuss. Men hun forsikrer om at de sørger for at voksne er til stede når barn skal med buss fra skolen. Hun skriver også i en epost til Ingebrigtsen at de skal sjekke at bussen går dit den skal ifølge bussruten.

- Når elevene som skal med buss er ferdig med skoletiden sin, skal en voksen følge dem til bussen. Det har vært standardpraksis, sier hun.

Fast kontakt

Rektoren påpeker at det er Boreal som har ansvaret for selve busstransporten, så det skolen kan gjøre er å ta kontakt. Det gjør skolen fast når de mottar klager fra foreldrene, ifølge Solli.

- Skoleveien skal være trygg og forutsigbar, både for de som går til skolen og de som tar buss. Så vi holder kontakt med dem. De er forståelsesfulle og tar det til etterretning, sier hun.

Hun medgir at det har vært en del klager mens hun har fungert som rektor. Solli kan imidlertid ikke si om det har blitt flere eller færre klager på Boreal, siden hun bare har fungert som rektor denne måneden.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no