15. okt
FOR DE SVAKE: Hanne Kalliainen og Knut Mortensen lover at Senterpartiet fortsatt skal stå på de svakes side i politikken i Sør-Varanger. (Begge foto: Tor Sandø).
 
- På parti med de funksjonshemmede
Hanne Kalliainen og Knut Mortensen i Senterpartiet er ikke i tvil. - Vi er et parti for de funksjonshemmede og vil fortsette å kjempe på deres side.

Publisert: 03.sep.2015 21:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:55

Mortensen har flere år bak seg i politikken, både i fylkeskommunen og i kommunen. Hele tiden har han snakket de funksjonshemmedes sak.

- Da jeg vurderte om jeg skulle gi meg eller fortsette, så ble det avgjørende at jeg føler mye er ugjort i arbeidet for de funksjonshemmedes rettigheter i samfunnet. Og i Senterpartiet får jeg muligheter til dette. Vi er eneste parti som nevner de funksjonshemmede i partiprogrammet, sier Mortensen.

Ensom svale

Han kaller seg en ensom svale i politikken.

- Vi er ikke mange som snakker de funksjonshemmedes sak i kommunestyret. Ingen andre enn meg har fremmet forslag om tiltak. Og det er litt rart. Man må huske på at rundt 15 prosent av befolkningen har en eller annen form for nedsatt funksjonsevne. For Sør-Varangers vedkommende skulle det bli rundt 1500 mennesker. Det er for mye til å overse dem, sier Mortensen.

Kalliainen og Mortensen roser også sin partifelle, ordfører Cecilie Hansen.

- Dette er den første perioden man har hatt en ordfører som har tatt de funksjonshemmede på alvor. Hun har møtt representanter for organisasjonene og snakket deres sak, sier Kalliainen og Mortensen, henholdsvis sjuende- og fjerdekandidat for Sp.

Rådet for funksjonshemmede

Mortensen har i flere år sittet i Rådet for funksjonshemmede.

- I 2012 fikk vi gjennom et reglement for Rådet, der det heter at det skal være tre politisk valgte medlemmer, minimum to kommunestyrerepresentanter og tre brukerrepresentanter. Dette rådet må tas på alvor og påser at nye bygg blir universelt utformet og at de funksjonshemmedes rettigheter blir ivaretatt i kommuneplanen. Rådet har også jobbet for økt tilgjengelighet i kollektivtransporten og har også fått inn et punkt i de alkoholpolitiske retningslinjer om at det ved søknad om skjenkebevilling skal beskrives hvordan den universelle utformingen er ivaretatt. Vi har fått mye igjennom, men har fortsatt en god del igjen. Norge skal være universelt utformet innen 2025, sier Mortensen.

- Senterpartiet vil også jobbe hardt for grønn omsorg og prosjektene Ungbo og Inn på tunet. Vi er et parti som er flink til å fremme sakene for de svake i samfunnet. De som trenger det mest, sier Kalliainen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no