21. okt
TAKKER: Korpsleder Anders Stangeland er svært fornøyd med fjorårets julegryte.
 
- Penger helt til neste jul
Korpsleder Anders Stangeland i Frelsesarmeen er veldig fornøyd med fjorårets julegryteaksjon.

Publisert: 22.jan.2017 07:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:14

- Vi fikk inn 88 128 kroner og det synes vi er veldig bra. Det er rundt 15 000 kroner mer enn året før, forteller Stangeland.

Litt mer ute

Julegryteaksjonen er Frelsesarmeens store innsamlingsaksjon i desember og en av de eldste tradisjonene til «armeen». I Norge ble den første julegryta organisert i 1901, men ideen var amerikansk og ble startet i 1891.

- Vi fikk litt fra Sparebank 1 sitt fond, og de stod også ute med gryta en hel dag, og det var en veldig god dag. Vi stod også på Amfi og fikk inn mye, og stod generelt litt mer ute i fjor enn før, så det er nok hovedgrunnen til at vi fikk litt mer i år, sier Anders Stangeland.

Takknemlig

Han takker alle som har bidratt og sier at pengene som blir gitt til gryta bare brukes lokalt.

- Pengene kommer veldig godt med i det arbeidet vi gjør i Sør-Varanger. I desember har vi en julemiddag som vi inviterer til, den er åpen og gratis. I tillegg feirer vi julaften og vi gir støtte til folk som trenger et bidrag for å få litt julemat. I år ga vi bort gavekort. Ellers i året er det folk som trenger hjelp til å kjøpe mat eller få betalt regninger. Med det beløpet vi fikk inn i desember tror jeg vi har penger helt til neste jul, sier Stangeland.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no