15. okt
VALG: Rune Rafaelsen (Ap) synes ikke det er noe å diskutere: - Politimesterembedet bør ligge i Kirkenes. (Foto: Yngve Grønvik)
 
- Politimesteren må være i Kirkenes
Rune Rafaelsen (Ap) er helt klar på hvorfor politimesteren bør være i Kirkenes.

Publisert: 08.jun.2015 07:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:51

- Politimesterembedet i det nye politidistriktet bør legges til Kirkenes, det er det mest naturlige, mener Rune Rafaelsen, ordførerkandidat for Arbeiderpartiet.

Han har tidligere argumentert for å beholde grensekommissariatet i Kirkenes, organisert på samme måte som tidligere, og mener det samme om politimesteren.

- Det samarbeidet som foregår mellom politimester, grensekommissær, GSV og russiske myndigheter, er helt unikt. Den kompetansen som er bygget opp rundt dette samarbeidet er også helt unikt, det finnes bare her. I tillegg har vi Schengen, som det også er bygget opp mye kompetanse rundt. Den løsningen vi har i dag fungerer utmerket, og er noe man kan bygge videre på, ikke flytte til et helt annet sted, sier Rafaelsen.

- Det er her det skjer, og her kompetansen er. Da blir det helt feil å flytte det til et annet sted. Det burde ikke være diskusjon om det engang, mener han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no