19. okt
UENIG: Kommunen og vegvesenet deler ikke samme syn på tilstanden rundt pikevannsrørene.
 
– Rørene fungerer fortsatt ikke som tiltenkt
– Vi ønsker at Statens vegvesen kommer og gjør noe med dette, sier Trygve Sarajärvi i kommunens miljøavdeling.

Publisert: 28.mai.2014 14:50
Oppdatert: 23.okt.2017 10:39

Det er høy vannstand flere steder i Sør-Varanger i disse dager, og dette avslører at de nye rørene som ble bygd for Pikevannsbekken ikke fungerer slik de skal. Det mener, Trygve Sarajärvi

Langs veien

Sarajärvi var på befaring på området fredag, og bildene viser at vannstanden er mye lavere i de rørene der vannet skal renne ut i elva. Samtidig er det bygd opp en voll som skal føre vannet gjennom de siste rørene, men denne er alt for lav, og gjør at vannet i stedet renner langs den nybygde E105.

– Dette kan jo påvirke grunnarbeidene for den nye veien også, påpeker han. Uenighetene rundt arbeidet som er gjort går på at kommunen mener rørene er lagt for høyt. Statens vegvesen på sin side, mente på en befaring i fjor høst, at alt er gjort etter prosjekteringen.

Vil avvente

Kommunen etterspurte dokumentasjon på arbeidet som er gjort, i etterkant av denne befaringen. Enhetsleder for plan og byggesak, Håvard Lund forteller at de har fått dokumentasjon på målinger, men mener at målingene ikke er i samsvar med det bildet man ser.

– Av bildene som er tatt, ser vi at vannspeilet ikke er på samme nivå gjennom rørene inn og ut, slik det skulle ha vært, sier han. Nå er det i tillegg flomtilstander, og det burde da være mye mer vann i rørene mener han.. Byggsjefen vil likevel avvente litt inntil vannet er tilbake på vanlig nivå før man foretar seg noe.

– Men vi følger denne saken nøye, sier han.

Ikke bekymret

Tiltakshaver Statens vegvesen er imidlertid av en annen oppfatning. Byggeleder Torbjørn Svendsen forteller at de ikke er bekymret for vannstanden i rørene, og at rørene fungerer slik det skal.

– Under befaringen sist høst hadde det vært tørke, men da regnet kom, så ble rørene fylt med vann. Samtidig er det slik at det kan ta et par år før dette fungerer optimalt, sier han, og fastholder at jobben ble gjort slik den var prosjektert og planlagt.

– Vi var også i kontakt med Fylkesmannen i høst, som sa at dette så bedre ut enn forventet. Jeg har heller ikke fått noen henvendelser fra kommunen om dette, så jeg er ikke bekymret for utviklingen, gjentar han.

Svendsen legger til at siden steinfyllingen som rørene ligger i er såpass fersk, så renner det vann gjennom den, men dette vil bedre seg og dermed sørge for at mer av vannet renner gjennom rørene.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no