16. nov
PÅ DENNE STØRRELSEN: Leseren mener steinen som traff bilruta var en skutt stein på denne størrelsen.
 
- Ruta knust av stein
På tur inn til Kirkenes fikk en bilfører en knyttnevestor stein rett i frontruta. Bilføreren mener den kom fra en lastebil i steintransport. Nå skal han møte transportselskapet.

Publisert: 18.jul.2013 17:10
Oppdatert: 23.okt.2017 10:58

Sjåføren fikk seg en ubehagelig overraskelse på tur igjennom Førstevann-svingen inn mot Kirkenes. Steinen kom flyvende, ristet løs fra en lastebil på vei i motsatt retning, forteller han. Steinen som traff ruta var på størrelse med en knyttneve ifølge ham. Skaden på frontruta er i hvert fall større enn det man får av litt grus. Den rammede sjåføren kjente igjen lastebilen som steintransport fra gruvene. Han fikk bekreftet den mistanken da han kjørte etter lastebilen for å se hvor den stoppet.
Bilføreren opplevde det som meget ubehagelig å få en slik stein i ruta. Og det er ikke over ennå. Han har forsikring, men selv der er det en egenandel å betale. Nå håper han at de ansvarlige vil dekke denne egenandelen.

- Få hendelser

Stein som ligger igjen etter transport ut fra Sydvaranger er en gjentatt problemstilling i Kirkenes i forbindelse med steintransport fra gruvene. Tschudi Aggregates, som bestiller steintransport fra Sydvaranger-området, har innført tiltak for å forhindre slikt. De har funnet at det ikke spruter av lasset, men at det setter seg stein på selve kjøretøyene.
- Vi har veldig høyt fokus på å sjekke karmer, drag og dekk for stein. Det er sjåførenes ansvar, sier daglig leder Audun Celius. Han forteller at det har vært svært få steinsprut-hendelser langs transportruta deres i det siste.
- Vi har hatt to henvendelser om det i sommer. Dette er den andre. Enhver uønsket hendelse er én for mye, legger han til.

- Kan være andre

Celius mener samtidig at det ikke nødvendigvis er deres transportkjøretøy som har stått for all steinsprut.
- Tyngre kjøretøy har grovere dekk, og det kan sette seg stein i dem. Vi oppfordrer folk til å holde avstanden til ethvert større kjøretøy for å unngå slikt. Uansett om det er våre kjøretøy eller ikke, er det uønskelig, sier han.
I mellomtiden har Celius arrangert et møte mellom steinskadeofferet og en representant for A. Pedersen & Sønn, transportselskapet som Tschudi bruker, så de får sett nærmere på saken. Den rammede personbilsjåføren forteller Sør-Varanger Avis at han føler seg godt behandlet så langt, og at han har fått positive signaler.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no