6. des
FEIENDE FLOTT: Kirkenes skolemusikk-korps sørget for en feiende flott åpning av Kirkeneskonferansen.
 
- Skal bli bedre til å kople kunnskap og næring
Kommunalminister Jan Tore Sanner åpnet Kirkeneskonferansen med å understreke at det er viktig å spisse regionalpolitikken mot innovasjon.

Publisert: 04.feb.2014 13:46
Oppdatert: 23.okt.2017 10:36

Innovasjon, kunnskap, forskning, grenseoverskridende regionalpolitikk, folk til folk samarbeid og en forbedret infrastruktur var nøkkelpunkter da kommunalministeren holdt Kirkeneskonferansens åpningsforedrag tirsdag.
- Vi har en klar ambisjon om at Nord-Norge skal bli et av Norges mest skapende og bærekraftige områder, understreket kommunalminister Jan Tore Sanner og la til at Nord-Norge er landets viktigste utenrikspolitiske område.
- Og vi skal legge til rette for å dyrke potensialet i nord. Hvis landsdelen skal realisere sitt potensial må vi sørge for gode rammebetingelser for enkeltmenneskene, gründerne og lokalsamfunnene.

Kunnskap

Sanner nevnet investeringer i kunnskap, forskning, en forbedret infrastruktur og prioritering av realfag som eksempler på at regjeringens arbeid er i gang.
- Vi spisser regionalpolitikken mot innovasjon, og vi vil gjøre avstandene mindre - ved at de oppleves som mindre gjennom investering i samferdsel og teknologi.
Kommunalministeren påpekte også at det må tenkes transport ikke bare nord-sør, men også øst-vest.

Arbeidskraft

Den grenseoverskridende næringspolitikken ble understreket.
- Vi skal styrke arbeidet med å sikre tilgang til kompetent arbeidskraft, sa Jan Tore Sanner som betegnet folk til folk-samarbeidet i nordområdene som viktig for å sikre en langsiktig positiv utvikling på flere nivåer.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no