15. okt
KOS: Solveig Marie Ingilæ (8)
, Signe Ingilæ (10, )
Synnøve Samuelsen (9), Anna Ingilæ (6), Fredrik Sagen Michelsen (5), Oda Sagen Michelsen (3) og Ida Aandahl (11) storkoste seg i skiløypene søndag.

 
– Skispor som trikkeskinner
Da lyset i lysløypa mellom Kirkenes og Bjørnevatn ble ferdigstilt før helga, fikk skifolket det de ønsket seg og mer til.

Publisert: 22.des.2014 15:13
Oppdatert: 23.okt.2017 10:46

– Skisporene er som trikkeskinner, sier Arne Ulvang som var ute i løypa grytidlig søndag morgen.

Spor og lys

Været var ikke det beste, men skifolket klager ikke.

– Nei, det blir litt feil å klage på snøfall. Det er jo det vi vil ha. At vi nå får både kjempebra spor OG lys er bare helt supert. Vi har til og med fått knyttet løypene både til Bjørnevatn og Hesseng. Nå er det ingen unnskyldning for ikke å spenne på seg skiene, sier Jarle Olsen.

Både lørdag og søndag strømmet skigåere ut i løypene for å gå i trikkeskinnesporene og til nye lys. Det var årets mørkeste dag sist søndag, men det nye lyset lyste godt opp i skiløypene.

Stødigere

– Er lyset blitt sterkere og bedre?

– Nei, selve lyset er vel det samme. Men stolpene lysene står på er blitt stødigere. Tidligere så var vi jo litt engstelige for at stolpene ville falle ned. Det er det ingen grunn til lenger. Dette er kommunens eneste utendørs vinteranlegg og nå er det topp forhold. Vi gleder oss til resten av vinteren, sier Olsen.

– Dette burde vært gjort for ti år siden. Minst, sier Arne Ulvang.

– Dette er jo blitt et godt salgsmoment for husene på Skytterhusfjellet. Skiløypene og skileikanlegget er beste lekeplassen i byen, sier Hilde Michelsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no