9. des
SØKER:Kurt Wikan og utvalg for plan og samferdsel vil søke 680 000 kroner til trafikksikkerhetstiltak.
 
– Skolebarna kommer først
Barn på vei til skolen er førstepri når kommunen blant annet søker om å få bygge fartshumper i Hans Væggers vei.

Publisert: 11.okt.2013 13:59
Oppdatert: 23.okt.2017 11:24

Tema på fredagens møte i Utvalg for Plan og samferdsel dreide seg i hovedsak om søknad på fylkeskommunale midler om trafikksikkerhetstiltak. Deriblant ønsker man å bygge seks fartshumper i Hans Væggers vei som går langs Storhaugens østside.

Endre trafikkbildet

Humpene skal ligge mellom krysset ved E6 og Kirkenes skole. En strekning på 500 meter med 75 meter mellom hver. Dette er et område hvor det går mye tungtrafikk og leder for utvalget, Kurt Wikan er klar på at man gjør dette for å endre trafikkbildet slik at tungtrafikken går langs sjøsiden i stedet.

– Det er en trafikkfarlig vei med mange skoleunger, og det veier tyngst. Plan og samferdsel har tidligere vedtatt at det skal være 30-sone i hele det området, også nede på industriområdet, og da har man mulighet for å etablere fartshumper, forteller han.

Wikan forteller videre at det også kan komme opp fartshumper i Pasvikveien og Solheimslia, som nå skal få 40-sone. Her er det også vegvesenet sagt man skal få opp fartsmåling.

– I 40-soner er det også muligheter for å etablere fartshumper, så hvis målingene viser for høy fart, kan det bli slike også der, sier han

Ikke øverst

Fartshumpene i Hans Væggers vei står imidlertid ikke øverst på lista over trafikksikkerhetstiltak som kommunen ønsker å gjennomføre. Her troner et 170 meters fortau langs fylkesveg 885 til Sandnes skole. Dette søkte kommunen også midler til i fjor, men det ble ikke noe av.

På tredjeplass på prioriteringslista vil man søke om et fotgjengerfelt over Solheimsveien i området Ringveien til Klavenessgate. Alle tiltakene har en prislapp på totalt 850 000 kroner. Man kan imidlertid søke på 80 prosent tilskudd slik at kommunens kostnad vil havne på 170 000 kroner som dekkes over investeringsbudsjettets bevilgning til kommunale veier. Dersom søknaden godkjennes da.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no