15. nov
 
- Skulle aldri tro at noe kunne skje med ham
- Han tok sin plass i livet, og det er herlig å omgås sånne folk, for de skaper ting, forteller Marcel Leliënhof. Han og andre fra MC-miljøet kommer til Kirkenes for å ta farvel med Jostein Ananiassen.

Publisert: 27.jul.2016 17:30
Oppdatert: 23.okt.2017 11:06

Lørdag 23. juli gikk Jostein Ananiassen bort i en tragisk ulykke, 50 år gammel.

Ananiassen vokste opp i Bjørnevatn. Han har vært en del av bikermiljøet i hovedstaden, spilt i TV-reklamer og deltatt i TV-programmene Norges Grillmester og Bedre puls.

I 2013 flyttet Ananiassen hjem til Bjørnevatn. Han har blant annet etablert Bjørnevatn Bolyst, og opprettet Facebook-gruppen Sør-Varanger Tradisjonsmat. Et prosjektene han satte i gang, var å male paviljongen i Bjørnevatn i 2014. Der stod Ananiassens og Siw-Anita Bordis bryllup samme år.

Kunne omgås alle

- Jostein var en kjempebra mann. At dette hendte, er utrolig trist og uventet - for han tok jo så mye plass og var så stor i kjeften, så man skulle aldri tro at noe kunne skje med ham, forteller Marcel Leliënhof, som var Ananiassens forlover.

- Han kunne omgås alle. Og det så jeg også på mine barn: de elsket ham jo. Han tullet og lekte med dem, og tok dem samtidig på alvor. Og det setter barn pris på.

Leliënhof beskriver Ananiassen som en jovial og fleksibel person. En som kunne ta en diskusjon, men samtidig være ferdig med temaet etterpå, og snakke om noe helt annet.

- Meg og han har hatt mye fint sammen.

Aldri stille

Det var ikke stille et sekund rundt Ananiassen, for han var en sånn type som skapte liv, røre og glede rundt seg hele tiden, sier Leliënhof:

- Han tok sin plass i livet, og det er herlig å omgås sånne folk, for de skaper ting. Da han flyttet nordover, hadde han sitt å si om lokalsamfunnet. Han stelte i stand mye, og det er Jostein i et nøtteskall - han hadde mange jern i ilden.

Motorsykkelklubben Unforgiven MC Oslo, som Ananiassen var med å stifte, holdt minnestund tirsdag. Lokalet var fullt, og det må ha vært godt over 100 personer der, forteller Leliënhof.

- Jostein har betydd veldig mye for MC-miljøet. Han har virkelig satt spor etter seg.

Nå kommer Leliënhof og ni andre venner av Ananiassen til Kirkenes for å si farvel.

- Jeg tror nesten ikke det er sant. Og det er nesten så jeg tenker at han vil dukke opp på flyplassen og si: «Der lurte jeg dere». Dette er utrolig trist, og selvfølgelig en del av det livet vi lever når vi kjører motorsykkel. Men at det skulle skje med ham, er veldig uventet. Han var så rutinert og flink til å kjøre. Det er et mysterium, og han døde så altfor, altfor tidlig.

Fyrverkeriet Ananiassen

Med store blomsteroppsatser og noen dager med gravøl ønsker Leliënhof og kameratene å feire Ananiassen slik de tror han ville ønsket.

- Dette er jo en øyeåpner. Livet er så skjørt, så kanskje man skal lære seg å sette pris på hver dag man har. Ikke ta dem for gitt, slik jeg tror de fleste mennesker gjør.

Leliënhof håper Ananiassen kan få en minnebenk i Bjørnevatn, der folk kan sette seg ned innimellom, ta seg en pust i bakken og tenke på fyrverkeriet Ananiassen.

- Jeg tror han hadde likt det selv. Kanskje vil han sitte der oppe og tenke: Da fikk jeg meg et minne.

Engasjert i lokalmiljøet

- Det er forferdelig, så brått og brutalt, sier Heidi Thoresen.

Hun er med i gruppen Bjørnevatn Bolyst, som Ananiassen opprettet som en videreføring av Grubebyens Venner.

Hun skrev søndag en siste hilsen til Ananiassen i Facebook-gruppen for Bjørnevatn Bolyst, og har også sagt ja til å si noen ord:

- Jostein ønsket at det skulle skje noe i Bjørnevatn: At det skulle bli penere, og at vi skulle rydde. De siste årene fikk vi ikke så mye til. Vi fikk ikke utstyr, og det private utstyret vi brukte ble etter hvert ødelagt. Jeg vet Jostein syntes det var veldig trist at vi ikke fikk til mer, forteller Thoresen.

Ananiassen mente man burde engasjere seg for lokalmiljøet. Han uttrykte meningene sine, men var aldri sint eller ufin mot noen, sier hun.

- Han var så åpen på mange måter, og særlig om hvor glad han var i familien sin. Han var så flink til å vise at han var stolt av sin familie og sine bonusbarn. Det er hele Bjørnevatns bamse som har gått bort, og det merkes.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no