9. des
LOKAL SCENE: Tyngdepunktet i Luni Tjuns aktivitet som eventselskap er å finne lokale talenter som kan drive det så langt som til regionale, nasjonale og internasjonale scener, sier Jan-Einar (til venstre) og Sten-Egil Johansen.
 
- Sør-Varanger kryr av talenter
Satser lokalt.

Publisert: 31.jan.2013 14:34
Oppdatert: 23.okt.2017 10:41

Navnet de har valgt på eventselskapet stammer fra den amerikanske animerte tegneserien Looney Tunes.
– Ikke helt politisk korrekt tegneserie, ifølge Sten-Egil, den eldste av brødrene Johansen.

Aktivitet

Bakgrunnen for starten av selskapet var at de to ønsker å skape mer aktivitet i Kirkenes.
– Og da spesielt å slippe til ungdommene som holder på med andre ting enn sport.
I løpet av de få månedene Luni Tjuns har vært i drift, så har de fått en av Norges fremste blues-artister, Amund Maarud, til Kirkenes. Sist helg arrangerte de Stand Up. 23. februar kommer rockebandet Orango til Kirkenes. Orango vil sammen med oss ha et basskurs for seks stykker i forkant av konserten. 10. april er det klart for bandet Mhoo og de jobber med en Battle-rap 14. eller 15. februar og planlegger også flere kulturarrangement.
– Det skal være show for enhver smak, som vi håper publikum vil støtte opp om. Vi er et eventselskap som også ønsker å arrangere for andre, uansett om det er noen private som ønsker å ha et kokkeshow hjemme eller en bedrift som vil ha et arrangement for sine ansatte. Det finnes så mye talent der ute, både hos de som opptrer for folk eller andre som gjør hjemmesnekra ting. Vårt mål er å få det ut, få presentert det, sier Sten-Egil som føyer til at Luni Tjuns skaffet de fleste julebordene til Rica Arctic Hotel og Surf og Turf.

Lokalt

Men målet til Luni Tjuns er lokalt.
– Vi ønsker å fremme de lokale musikerne, lokale talent som spiller lokalt. Hva følte sør-varangerværingene når de så Annelise synge på Korslaget på TV? Da når selvfølelsen og den lokale tilhørigheten nye høyder. Og ved å gi de lokale sjansen, så vil vi gi dem så mye erfaring at de kan stå på regionale, nasjonale og internasjonale arenaer og opptre. Når idrettsutøvere som John Kristian Dahl og Morten Gamst Pedersen klarer det, hvorfor skal vi ikke også klare det på kulturfronten? Vi har også som mål at Scene Finnmark og UKMs vinner om to år skal være herfra, sier Sten-Egil.
Johansen-brødrene ønsker et samarbeid med alle utescener i kommunen.
– Sør-Varanger er for liten til at vi skal knive om de samme publikummerne. Nå må vi sørge for å få folk opp hit, som folk vil gå ut for å se. Det er en utfordring. En annen utfordring er hyttelivet. Mange reiser bort i helgene.

I null

Sten-Egil jobber  i Nordsjøen, mens Jan-Einar er daglig leder av Surf og Turf. Luni Tjuns er for en hobby å regne for brødrene.
– Målet er at vi skal drive i null. Vi skal legge til rette for aktivitet. Kommer det mot formodning inn så mye penger at vi går i pluss, skal det i sin helhet tilfalle lokale, unge musikere. Aktivitet skal generere aktivitet.
Luni Tjuns skal nå drive oppsøkende aktivitet i forhold til sponsorer og samarbeidspartnere.
– Idretten gjør det, hvorfor kan ikke vi som holder på med konserter og liknende også. Planen er at vi skal ha på plass en sponsorpool, der bedriftene som blir med kan få litt igjen for de pengene de spytter inn. Det være seg en intim konsert på arbeidsplassen eller at man lager en hel aften for bedriftene som er med.

LES OGSÅ: Eventbyrå

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no