22. nov
AKTIVE: Lina Bååth og Anders Stangeland er nytt offiserspar i Frelsesarmeen i Kirkenes.
 
- Spennende og nytt
Offisersparet Lina Bååth og Anders Stangeland i Frelsesarmeen har sin første beordring i Kirkenes.

Publisert: 21.nov.2015 14:36
Oppdatert: 23.okt.2017 10:57

Bååth og Stangeland og deres to barn på ett og fire år flyttet i høst inn i Storgata 20, Frelsesarmeens hus i Kirkenes, og etterfulgte med det Solfrid og Karstein Kristiansen.

- Dette er vår første beordring etter at vi gikk ut fra Frelsesarmeens offiserskole i Moss. Vi har virkelig sett fram til dette, sier Lina (22).

Født inn

Både hun og mannen Anders (26) er født inn i armeen som barn av offiserer. Med det har de også fått en omflakkende tilværelse i oppveksten. Anders er født på Bryne, gikk barneskolen på Stord og ungdomsskole og videregående skole i Arendal. Lina pleier å si hun er fra Asker, der hun har bodd lengst. Dialekten avslører at også hun har flyttet litt rundt.

- Jeg har også bodd her i Kirkenes. Foreldrene min var offiserer her på 1990-tallet og flyttet herfra for 18 år siden. Derfor vet jeg jo litt hva vi går til når vi nå har bosatt oss her, sier hun.

- Og så gikk vi på fagskolen sammen med Linda Saltnes, som også har fortalt oss en del om Sør-Varanger, sier Anders.

Beordringen som offiserer gjelder i første rekke for fire år. Etter årlige samtaler kan denne beordringen forlenges ett år om gangen.

- Nå er vi veldig innstilt på å bli her en god stund. Hvor lenge vet vi ikke nå, sier Lina.

Aktivitet

I løpet av de ukene som har gått har det bortsett fra et par unntak vært kveldsåpent i armeens hus i Storgata hver torsdag. I tillegg er det møter hver søndag, med babysang.

- Det virker som Frelsesarmeen har et godt rykte her. På møtene som vi har arrangert har det vært en fast stamme på ti-tolv personer. Vi føler at det er et godt utgangspunkt som vi nå har kommet opp til, sier Anders.

- Ja, det er noe vi håper å få til etterhvert, sier Lina.

Frelsesarmeen og offisersparet Bååth/Stangeland går snart inn i en måned med mye aktivitet, både med julemiddager og julegryte.

Julaftenmiddag

De siste årene har det ikke vært avholdt julemiddag på julaften.

- Det har vi lyst til å få til nå. Solfrid og Karstein har reist hjem til familien sin i jula de siste årene, men vi har planer om å være her, sier Lina.

Folk som har lyst til å være med på julemiddagene må melde seg på god tid i forveien.

Under begge middagsarrangementene blir det i tillegg til julemat, sang og gang rundt juletreet.

- Fredag 18. desember skal vi stå for den årlige julematutdelingen til folk som har behov for det, sier Lina.

Solfrid og Karstein Kristiansen vil fortsatt bo i Kirkenes etter at de nå er ferdige med sitt oppdrag som offiserspar for Frelsesarmeen. Solfrid er pensjonist, mens Karstein fortsetter med Fretex sitt prosjekt i Murmansk.

- Vi vil bruke dem flittig dersom det er noe vi lurer på. Det er greit å ha noen å spørre når man er ny på en plass, sier Lina.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no