20. sep
MIDLERTIDIG: Fiskeridirektoratet i Finnmark stiller spørsmålstegn ved om søknaden om dobling av Sydvarangers utslip i Bøkfjorden bare er midlertidig. (Foto Håvard Skogly Mækelæ)
 
- SVG-søknad burde blitt sendt på høring tidligere
Fiskeridirektoratet region Finnmark (FIF) stiller seg undrende til at Miljødirektoratet ikke har sendt ut Sydvaranger Gruves søknad om økt bruk av kjemikalier i 2015 på høring tidligere.

Publisert: 28.jan.2015 15:57
Oppdatert: 23.okt.2017 10:47

Det kommer fram i FIFs høringssvar der det påpekes at søknaden fra SVG er datert 18. august 2014.

- Med bakgrunn i sakens kompleksitet og søknadens dato mener FIF at søknaden burde vært sendt ut på høring på et tidligere tidspunkt, heter det i høringssvaret.

Dobling

- FIF ser at det er sendt en forespørsel til Havforskningsinstituttet (HI) om deres vurdering av søknaden. HI er faginstansen for påvirkninger på marine miljø, og er derfor bedre til å bedømme risikovurderingen som er vedlagt rapporten, og effektene av polyDADMAC på det marine miljø.

FIF viser til at de tidligere har hatt planprogrammet for reguleringsplan på høring der det er planlagt en dobling av produksjonen ved SVG.

For liten

- I den forbindelse har FIF spørsmål om økte utslipp: Hvor mye koagulanter og flokkulanter vil brukes ved en dobling av produksjonen? Vil denne søknaden om utslippstillatelse vise seg også å kun være en midlertidig søknad, spør FIF.

- Bakgrunnen for dette spørsmålet er den økte produksjonen som med stor sannsynlighet vil føre til økte utslipp til sjø, og at den mengden det søkes om vil være for liten i forhold til produksjonsstørrelsen man legger opp til i planprogrammet til reguleringsplan.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no