13. des
TAKK: Chris Thorsen takket intensivsykepleierne Tove Grønnli, Tuula Bremer og medisinsk overlege Alida Mocibob med roser etter at de var med å redde faren hans natt til onsdag.
 
– Takk for at dere reddet pappa
Chris Thorsen hadde sitt livs verste opplevelse natt til onsdag. Hans far fikk hjertestans. Torsdag takket han de som tok i mot faren på mottakelsen med blomster.

Publisert: 13.jun.2014 12:46
Oppdatert: 23.okt.2017 10:40

Ambulansen kom raskt hjem til faren Johnny i Ekveien på Hesseng etter et hjerteinfarkt. Han hadde klaget på smerter i brystkassen. Vel framme i mottakelsen på Kirkenes sykehus kvart på to på natta, fikk faren hjertestans.

Dramatisk

Sønnen Chris fulgte dramatikken på nært hold og er naturlig nok preget av det som skjedde med faren.
– I tre minutter og tretten sekunder varte hjertestansen, før teamet på AMK og mottakelsen greide å gjenopplive han, sier Chris.
Faren ble ført til intensiven, der han fikk et nytt hjertestans, denne gang på fem sekunder.
– Det var en utrolig opplevelse å følge det arbeidet som denne utrolige gjengen gjorde. All ære til dem. I tillegg til å gjøre jobben med pappa orienterte de oss pårørende også på en fin måte.
Totalt elleve personer var i sving med gjenopplivingen av Johnny Thorsen.
– Nå ligger pappa på Universitetssykehuset i Tromsø. Situasjonen er stabil. Han er blokket i to hovedpulsårer, som forårsaket infarktet og hjertestansen. Han har hatt to hjerneblødninger tidligere, så du kan kanskje si at han har ni liv, sier Chris.

På jobb

Torsdag møtte han opp til mottakelsen og AMK på sykehuset. Flere av de som var med og foretok den første behandlingen og gjenopplivet faren til Chris natt til onsdag, var på jobb.
– Dere skal vite at vi setter utrolig pris på jobben dere gjorde for å få liv i faren min igjen, sier Chris og overrekker blomster.
Han hadde gjort en god jobb med å finne ut hvem som var på jobb og hvem som skulle få takk fra familien.
– Ambulansesjåførene Leni Brækkan og Madelen Kristiansen, intensivsykepleier Tove Grønnli, medisinsk overlege Alida Mocibob, medisinerstudent Christer Aune Teigen, anestesisykepleier Tuula Bremer, intensivsykepleierne Magda Blix Olsen og Anett Herstad og turnuslege Rebecca Trøen. Mulig jeg glemmer noen i farta, men takk til dere alle, sa Chris.

Englevakt

Det medisinske teamet er helt klare på at Johnny Thorsen hadde englevakt.
– Til alt hell var han på sykehuset da han fikk hjertestansen, sier medisinsk overlege Alida Mocibob.
– Hadde han ikke fått det her, så hadde han nok vært borte nå, slår sønnen fast.
Chris ble på mottakelsen en stund torsdag kveld.
– Jeg fikk veldig god informasjon fra dem om hva de konkret hadde gjort. Det er bare å ta av seg hatten for den jobben de gjør. De fortjener den rosen og de rosene de kan få, sier Chris Thorsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no