9. des
BARNEOMRÅDE: Espen Rafaelsen håper at bedre belysning kan gjøre Langørveien sikrere for barna. (Arkivfoto: Hallgeir Henriksen)
 
- Trenger flere gatelys i Langørveien
Foreningen Øvre Langøra Vel mener det er for dårlig belysning i et område der det er mange barn.

Publisert: 15.feb.2014 09:14
Oppdatert: 23.okt.2017 10:36

- Mellom Langørveien 38 og Langørveien 23 finnes kun ett lyspunkt. Dette er trukket langt unna veien, og gir ikke veldig god belysning, skriver de i en søknad til Sør-Varanger kommune. De ber om at lyset trekkes lengre inntil veien, og at de får ett eller to flere gatelys i området.

- Stor risiko

Foreningen opplever trafikkstrekningen som en stor trafikkrisiko, med alt for lite lys i forhold til trafikken.

- Langørveien er i dette området en bratt, svingete og smal vei, skriver foreningsleder Espen Kvammen Rafaelsen på vegne av Øvre Langøra Vel. Brattheten og glatta på vinteren gjør at bilene trenger mer sikt. Veien får en god del biltrafikk ifølge dem, da det ikke bare er lokalbeboerne som bruker den. Turfolk både går og kjører på veien på tur til Appelsinsteinen, og turister kjører opp til utsiktspunktet.

Foreningen teller 15 barn i området. Noen bruker veien som skolevei, andre går veien ned til lekeplassen - en de regner med vil bli enda mer brukt når de får utbedret lekeplassområdet, noe de har fått 25 000 kroner til i bolystmidler.

Tidligst til høsten

Saken vil komme opp til Utvalg for plan og samferdsel til våren. De vil bestemme om det skal bevilges penger. Det forteller Ivar Kaski, enhetsleder for forvaltning, drift og vedlikehold i kommunen.

- Avdelingen min har ikke egen bevilgning til slikt, men utvalget har en pott de kan ta av, forteller han.

Om utvalget sier ja til flere gatelys, vil de komme opp tidligst til høsten, ifølge Kaski.

Om det kommer flere gatelys opp før neste mørketid, vil Rafaelsen absolutt si seg fornøyd.

- Da er det kjempebra. Jeg forventer jo ikke det nå som mørketida er på hell, og på sommeren er det ikke behov, sier han. Likevel gjentar han alvoret i saken.

- Det er voldsom kjøring opp den veien, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no