9. des
STRAKS KLART: Nikolai Njøsen Hilding og de andre på Sport Outlet er straks klare til åpning. (Begge foto: Martin Gramnæs).
 
- Tror vi kan trekke kunder i lag
I dag torsdag åpner Sport Outlet på Amfi Kirkenes. Nykomlingen tror de kan leve fint sammen med de andre sportsbutikkene.

Publisert: 10.nov.2016 20:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

Av Martin Gramnæs

Onsdag formiddag var det bare siste finpuss som gjenstod inne på den nye sportsbutikken som åpner i lokalene der matbutikken Mega holdt til inntil i fjor.

- Vi venter bare på et vareparti som kommer i kveld, ellers mangler bare å sette opp en hylle med småvarer og litt vasking av gulv, opplyser Nikolai Njøsen Hilding. Han kommer fra kjeden sentralt, og har vært i Kirkenes siden forrige mandag for å hjelpe til med å få i stand nybutikken.

Stort varelager

Han forteller at det har vært fullt kjør de siste ukene med å få alt klart til åpningen torsdag formiddag. I tillegg til snekkering av hyller har de ansatte, samt en dugnadsklasse fra Kirkenes videregående trådt til for å få butikken i stand.

«Outlet»-konseptet går ut på at butikken kjøper inn store varepartier og selger disse til rimelig pris. Selv om det er mye av fjorårets varer, skal det også være en god del av årets modeller.

- Vi har et bredt utvalg av forskjellige varer, reklamerer han.

Stor konkurranse

Men det er jo ikke til å stikke under en stol at det allerede finnes mengder med sport og fritidsklær å få kjøpt i Kirkenes-området. Både G-Sport Randal, MX-sport, Stormberg, Barents Sport og Intersport på Hesseng kjemper om kundenes gunst i dette segmentet. Hilding mener likevel at de kan leve fint sammen med de andre.

- Vi skulle helst ligget vegg i vegg med en annen sportsbutikk. Da kunne vi sendt kundene rett over, om de er på utkikk etter noe som vi ikke har. Jeg tror vi alle sammen kan være med å trekke kunder hit. De som kommer til Kirkenes vet at her finner de alt de leter etter, sier han.

Ønsker velkommen

Innehaver ved G-sport Randal Lars Randal ønsker konkurrenten velkommen, men tviler på at kundegrunnlaget er stort nok.

- Men jeg bruker å si at om vi har fem eller sju sportsbutikker i kommunen, så spiller ikke det noen rolle, sier han med glimt i øyet. Han peker også på at outlet-konseptet tilhører en annen nisje enn den han selv driver i. Samtidig tror han at de skal spise av den samme kaka. På tross av at konkurransen med nå vil hardne til, ser han positivt på at den nye butikken havner i sentrum av Kirkenes.

- Det vil kunne trekke enda flere folk hit, og det er positivt. Det viktigste er at vi gjør det vi tror på her, avslutter han.

Rett ved Amfi Kirkenes holder også MX Sport til. Innehaver Odd Rune Berg har ikke mange kommentarer rundt den nye konkurrenten før åpningen har funnet sted.

- Vi får se når de åpner. Jeg får bare satse på at jeg har de riktige varene som folk vil ha, slik at de fortsetter å handle her, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no