8. des
DETALJNIVÅ: Kurt Wikan sier turistbyrået ikke har fått informasjon om regelendringen og hvor detaljert russiske myndigheter i praksis krever at søknadene skal være. (Foto: Birgitte Wisur Olsen)
 
- Turister i Russland må gi detaljert reiserute
- Utenlandske reisende i Russland må på forhånd rapportere hvilke steder de ønsker å besøke, melder Barents Observer.

Publisert: 27.jan.2015 11:03
Oppdatert: 23.okt.2017 10:47

Turister skal nå måtte gi en svært detaljert reiserute, og migrasjonstjenesten skal også kreve å få vite hvor turistene skal registrere seg - og også gi informasjon og hvor de skal overnatte.

Barents Observer siterer Rossiskaja Gazeta der Vladimir Kantorovitsj, sjef for reiseoperatørenes forening i Russland, uttaler at regelendringen ikke er bra for inntrykket turister får av landet.

På sparket

Kantorovitsj mener dette er informasjon turister flest kan gi, siden de stort sett vet nøyaktig hvor de skal reise. Men samtidig gjør det reisen vanskelig for turister som tar reisen mer på sparket, eller turister som endrer ruten sin underveis.

Norsk turistnæring har ikke fått informasjon om endringen.

- Vi har ikke hørt noe om dette, utover det Barents Observer har meldt, men vi må prøve å sjekke det ut, kommenterer Kurt Wikan hos Pasvik Turist.

Tidligere krav

Wikan sier at det også for noen år tilbake var et krav om å gi mer detaljer om reiserutene.

- Men det var mer sånn hvilke byer som skulle besøkes, og det var nok å oppgi for eksempel Murmansk - St. Petersburg. Så spørsmålet er hvilket nivå de legger seg på nå, hvor detaljert de krever å få det.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no