24. okt
 
- Tvinger oss til å kjøpe en tjeneste
11. juni starter søppelhentingen fra Vaggetem. Valentina Kuuva syns informasjonen i forkant har vært elendig.

Publisert: 20.mai.2014 11:37
Oppdatert: 23.okt.2017 10:39

- Plutselig en dag sto det en mann fra Øfas på døra og sa vi måtte skaffe oss søppeldunk, sier Valentina Kuuva og forteller at hun ble veldig overrasket over at det skal bli søppelhenting også i Øvre Pasvik.

- Og jeg ble skuffet over at kommunestyret ikke har hatt en dialog i forkant og hørt folks mening. Sånn som det er nå, så er vi bare tvunget til å kjøpe en tjeneste, og det føles urettferdig.

Kuuva sier det kanskje er greit at det blir avfallshåndtering.

- Selv om vi ikke har så mye søppel, og har tatt hånd om den selv - ved å brenne alt papir i ovnen, for eksempel. Jeg er ikke imot søppelhåndtering. Jeg er heller ikke imot å støtte kommuneøkonomien. Men jeg er imot at en ikke får uttale seg i forkant, og heller ikke får informasjon. Det er jo ikke noen plikt til å lese Sør-Varanger kommune sine nettsider.

Uforståelig

Kuuva har vært i kontakt med kommunen for å få informasjon om saken. Hun har også fått en prisliste over de ulike gebyrene i kommunen, vann, avløp og avfall.

- Men det er jo ikke mulig å forstå hvor mye vi skal betale, sier hun og peker på kolonnene med tall. Her står ikke om prisene er per måned, kvartal eller per år, og merverdiavgiften er ikke inkludert i summene.

- For å kunne budsjettere, så er det jo viktig å vite hva tjenesten koster, påpeker hun.

Valentina Kuuva syns det er rart at kommunestyret ikke informerer om vedtak som påvirker folks økonomi.

- Betale skal vi, men samtidig blir en allerede elendig vei bare verre og verre. Her legges tilbud ned, for eksempel lege og biblioteket - ikke en gang til juletreet er det penger til lys. Så det er greit å være med å støtte kommuneøkonomien, men politikerne burde sørget for å gi god informasjon og også ha en god dialog først.

Fått brev

Avdelingsleder for Vann, avløp og renovasjon i Sør-Varanger kommune, Robert Pettersen, sier alle beboerne har fått brev med prisliste. Brevet ble sendt ut 8. mai i år. Kommunestyret dorge vedtaket i november 2012.

- Har informasjonen til beboerne vært god nok i forkant?
- Alle har fått brev med prisliste. Men kanskje abonnentene har rett dersom de ikke er fornøyde. Det kan være ulike meninger om saken, men vi i administrasjonen må forholde oss til kommunestyrets vedtak.

Prislisten oppgir som eksempel 2.401 kroner i renovasjonsgebyr, grunngebyr og mengdegebyr til sammen for en dunk på 120 liter.
-Prisen er eksklusiv moms. Hvorfor oppgis det ikke med moms når det er til private forbrukere?

- Enig med det, det skal vi rette opp, svarer Robert Pettersen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no