18. okt
DESINFISERING: Torbjørn Robertsen og Knut Rollstad demonstrerer desinfisering av fiskeutstyr.
 
- Unngå laksedreperen
Sør-Varanger Jeger og Fisk minner alle laksefiskere om å desinfisere fiskeutstyr.

Publisert: 06.jul.2015 16:09
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

- Vi vil unngå at vi får laksedreperen eller Gyrodactylus salaris i Finnmark, sier Torbjørn Robertsen i fiskeforeninga. Den finnes allerede i Signaldalselva og vassdraget i Skibotn i Troms, forteller han. Jeger og Fisk forpakter Grense Jakobselv, Karpelva, Munkelva og Klokkerelva og har som krav at alle som har fisket utenfor Finnmark må vise kvittering på at utstyret er renset for å få kjøpt kort.

- Dette er en tikkende bombe og vi gjør dette for å beskytte villaksen som er truet på flere fronter, sier han. Desinfisering kan gjøres på Storskog, Neiden fjellstue og på Shell i Kirkenes. Middelet som brukes heter Virkon S og blandes ut i vann.

- Det har en holdbarhet på fem dager før vi skifter det ut, forteller innehaver ved Shell Kirkenes, Knut Rollstad. Robertsen forteller at alt av utstyr skal desinfiseres, - også slukesker og fiskevesker.

- Absolutt alt som har vært i kontakt med vann. Det er også viktig å huske på at for eksempel vadestøvler er noe som tørker sakte. Man skal heller ikke tørke av desinfiseringsmiddelet, men la det tørke på utstyret. Jeger og Fisk har hatt et samarbeid med Shell i to år nå, men Robertsen er klar på at det er viktig at alle fiskere blir påminnet dette med desinfisering.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no