10. des
HUMØR: Kjell Vidar Hølvold tok både turen og avbruddet med godt humør. Her er han rundt en mil på vei, et lite stykke forbi flyplassen. (Foto: Håvard S. Mækelæ)
 
- Verdens største vannblemmer under føttene, gnagsår helt borti natta
Men Kjell Vidar Hølvold gir seg ikke.

Publisert: 20.des.2016 10:50
Oppdatert: 23.okt.2017 11:12

Kjell Vidar la ut fra Hesseng mandag formiddag. Den 17 mil lange gåturen ble satt i gang på grunn av en uvettig påstand på Snapchat torsdagen før. Etter å ha sett Norges håndballag slite mot Frankrike i EM, skrev han at han skulle gå fra Kirkenes til Vadsø om Norge vant EM.

Håndballjentene tok EM-gullet, og da var det bare å sette i gang. Fra Kirkeneshalvøya heller enn selve Kirkenes, men likevel en dugelig gåtur, med 17 mil mellom Hesseng og Vadsø.

Men sju timer og omtrent fire mil senere sa føttene stopp, på synlig og smertefullt vis.

- Jeg hadde verdens største vannblemmer under føttene, og gnagsår helt borti natta. Jeg klarte til slutt ikke å gå lengre, forteller han.

Dermed stoppet ferden i Neiden, og Kjell Vidar ble kjørt hjem igjen.

Marsjstøvler

Idet SVA snakker med ham dagen etter, er han imidlertid ved godt mot.

- Jeg kjenner nå at jeg har gått, og er litt stiv. Men utenom selve gnagsårene, gjør det ikke så vondt, forteller han.

- Jeg gir meg ikke. Jeg skal oppgradere utstyret, og få føttene til å leges. Jeg har ikke bestemt meg når det blir, men tur blir det, fra Hesseng nok en gang, forsikrer han.

Vandreren har fått masse tips om hvordan han skal kle seg ved neste forsøk. Han nevner som eksempel marsjstøvler likt de som de har i forsvaret, støvler som må gås inn ordentlig før de tas på skikkelig langtur.

Masse oppmerksomhet

Kjell Vidar manglet heller ikke underholdning eller støtte på turen. Gåturen skapte nasjonal medieoppmerksomhet, og han var både intervjuet direkte på NRK og i en nettartikkel på VG. Mellom det, Facebook og Snapchat, og folk som bare tilfeldig så ham på veien, fikk han lassevis med støttespillere langs veien.

- Det var folk som kom med både kakao og vafler, og masse biler stoppet og tok en prat, sier han.

Da er det bare å ønske lykke til neste gang!

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no