10. des
I RUTE: Rådmann Bente Larssen sier kommunen er godt i rute når det gjelder årets nedskjæringer.
 
- Vi er på grensen til det uforsvarlige
Rådmann Bente Larssen er fortsatt urolig for at Sør-Varanger kan havne på Robek-lista. Samtidig mener hun smertegrensen snart er nådd for at kommunen kan kalle sine tjenester gode.

Publisert: 24.mar.2014 15:39
Oppdatert: 23.okt.2017 10:37

Larssen har vært i rådmannsstolen i ni år. I de fleste av disse har kommunens øverste administrasjonssjef stått klar med kuttkniven etter å ha fått beskjed fra politikerne hva som skal kuttes. Rådmann Larssen har foran de siste budsjettmøtene ropt «Ulv!» så høyt hun har kunnet, men politikerne har for hvert eneste budsjettmøte slått av.

Gode på kutt

– Frykter du at Sør-Varanger kommune skal komme på den fryktede Robek-lista, der dere helt mister hånda på det økonomiske rattet?

– Ja. Jeg vil si det sånn; den økonomiske situasjonen til kommunen er så krevende at det må fortsatt gjøres omstillinger og reduksjoner for å unngå å komme på Robek-lista.

I desember 2012 sa rådmannen at hun ikke så bort fra at 2013 ville føre oppsigelser med seg. Hun slapp å stryke noen fra lønningslista da.
– Hva sier du i 2014?
– Jeg kan ikke gi noen garantier, men vi jobber så langt det er mulig for å unngå dette. Vi har folk i alle stillingene per nå og har lover og retningslinjer å forholde oss til.
Politikernes kuttliste fra 2012 ble ikke Larssen og administrasjonen ferdige med.
– Vi kom ikke i mål på alle områder. Vi gjennomførte det vi kunne og måtte vente med annet. Kommunen har fått god kompetanse på å redusere i budsjettene.

Kuttlista

Larssen finner kuttlista for 2014. Hun konstaterer at kuttkniven har vært brukt riktig effektivt første halvår og lister opp noen av dem.
– Tekniske tjenester, kommunale bygg, ENØK og ny brannordning tilsvarer en million. Den er gjennomført. Dette får noen konsekvenser på vedlikeholdsbiten.
– Vi skulle kutte seks millioner kroner innenfor helse og omsorg. Her er vi godt i gang. Nye Tangenlia er åpnet for å legge ned avdeling B på Wesselborgen. Den skulle være ferdig innen 1. juli, men er gjennomført.
– Enkeltstående stillinger i omsorgstjenesten skulle legges ned.
– Vi er i gang med å redusere kjøp og tjenester fra private. Dette jobber vi også videre med.
– Reduksjon på tilskudd til Barentshallene, Sør-Varanger menighet og Sør-Varanger museum. Dette er tilsammen 1,6 millioner kroner og gjennomført.
– Reduksjon på driftsmidler fra Grunnskolen på 3,3 millioner kroner. Dette er gjennomført. I tillegg skal det også gjennomføres et generelt kutt på et halvt prosent, tilsammen fire millioner kroner.
– Gjennomført er også fjerningen av bunnfradraget på eiendomsskatten, som har ført til 700 kroner mer på regningen.
– Men vi er også veldig fornøyd med at vi har styrket helsestasjonen med en stilling.
Smertegrense
– De siste årene har dere kuttet, kuttet og kuttet. Blir det aldri nok kutt?
– Det er ingen tvil om at vi er helt på smertegrensen av hva som er forsvarlig og for at vi skal kunne si at kommunen har gode tjenester.
– Kommunalt ansatte er redde for jobbene sine. Trenger de å være det?
– Vi slapp å si opp noen i 2013. Vi er godt i gang med å kutte de millionene som politikerne påla oss å kutte i år. Mye av omorganiseringen og nedskjæringene ble gjort ved hjelp av omplassering og tilbud om annet arbeid i organisasjonen. Jeg ønsker ikke å gi noen garantier, men har stor tro på at vi skal greie å gjennomføre millionkuttene uten å si opp noen.
– I kuttene så ligger det også ledige stillinger, som blir strøket eller stillinger etter folk som går av med pensjon som vurderes å ikke bli erstattet. Hvor mange stillingskutt blir gjennomført?
– Det skal gjøres en konkret vurdering av alle stillinger som er ledige hvorvidt de skal besettes eller ikke. Det er ingen automatikk i dette. Vi vurderer stillingens arbeids- og ansvarsområde, kompetansekrav og dette vurderes opp mot medarbeidere som berøres av omorganisering.
– Du sier at du har en utfordrende jobb og at du sitter i en uriaspost. Hva med de som jobber for kommunen? Hva kan de si?
– Nedskjæringstidene krever mye av de ansatte og krever at vi har en fleksibel organisasjon og fleksible ansatte. For oss som er satt til å gjøre dette, så er det godt å vite at vi jobber sammen for å finne de beste løsningene.
– Vi har vært i kontakt med flere som føler seg ukomfortable med å kutte i egne stillinger og nærmest komme med et innlegg til ledelsen der de skal liste opp sin egen berettigelse?
– Igjen; vi er inne i en prosess og følger de nedbemanningskriteriene som vi er kommet fram til, blant annet hvilken kompetanse som behøves, gjøre en bedømming og kartlegging. Dette er helt klart et lederansvar.

Framtiden

2012 var et tøft år. 2013 var tøffere. 2014 blir kanskje det tøffeste noensinne for Sør-Varanger kommune.
– Det er ingen tvil om at dette blir mer og mer krevende etter flere år med omstilling. Handlingsrommet blir mindre for hvert år. Det er noen nye aspekter her. Hva vil den nye regjeringen komme med? Vi får vite den framtidige rammeoverføringen i mai når kommuneproposisjonen kommer. Så kommer eiendomsskatten i 2015 som vil lette noe på situasjonen. Gjør vi en skikkelig jobb i 2014, så vil det bli lettere i årene som kommer, sier rådmann Larssen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no