23. okt
Ikke lett å komme frem mellom parkerte biler med brøyteutstyr.
 
Til hinder for brøyting
"Vi trenger minimum 3,5 meter fri bredde". Oppsynsmann Kurt Hansen er lite fornøyd med parkeringskulturen i Kirkenes. Det går ikke an å komme frem med brøyteutstyret.

Publisert: 26.jan.2019 14:14
Oppdatert: 27.jan.2019 08:46

De fleste har vel sett det med selvsyn: Biler som står i gater og veier mer og mindre nedsnødd. Brøytekantene rundt enkelte av de begynner å få anseelig høyde.

– Mange praktiserer en helt håpløs parkering, sier Kurt Hansen når han kontakter oss på telefonen. Vi er avhengig av minst tre og en halv meter fri veibredde for å gjøre jobben vår, fortsetter han.

– Som det parkeres rundt i byen nå er det omtrent umulige forhold for oss. Vi vil ikke risikere eget eller andres materiell for å komme i mellom nedsnødde biler som står parkert i gata, sier en oppgitt oppsynsmann.

Kurt Hansen  ber folk tenke seg om og ta hensyn til at veiene skal holdes åpne.

Hele boligområder kan bli skadelidende om veien inn blir blokkert av en bil som hindrer brøytemannskapene å komme frem. I tillegg er også brann og redningstjeneste avhengig av at veiene er åpne.

Oppsynsmann Kurt Hansen sier til avisa at dette ikke er et problem som er nytt av året. Men det har heller ikke blitt mindre med årene, snarere tvert om.

– Fra kommunens side vurderes det nå å iverksette prosedyrer for borttauingsvedtak. Om folk ikke begynner å ta hensyn når de parkerer, har vi snart ingen andre muligheter, avslutter Kurt Hansen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no