18. okt
FINT: Marika, Maria, Storm, Sindre, Mille og Thea fra Prestøya barnehage ser på den russiske kunsten og synes den er fin.
 
– Vi har laga det helt sjøl
Den nittende barnekunstutstillinga på Grenselandmuseet åpnet på onsdag. Over 500 unger har laget kunst i barnehagene sine i Sør-Varanger og Petsjenga.Se alle bildene i bildegalleriet til høyre

Publisert: 14.apr.2016 18:30
Oppdatert: 23.okt.2017 11:03

– Det er et sånt samehus, sier Marika.
– En lavvo, legger Storm til.
– Vi har laga det helt sjøl, bare med litt hjelp av Renate, sier Maria. De går i avdelinga Midnattsola i Prestøya barnehage, og viser stolt fram det de laget til Samefolkets dag, og som nå står i glassmonter på Barnekunstutstillinga på Grenselandmuseet.

Stolte unger

Marika, Maria, Storm, Mille, Sindre og Thea peker og forteller om den veldig flotte og detaljerte utstillinga de har laget.
– Her er en lavvo og her er et gjerde rundt, og inni lavvoen sitter ei jente og koser seg i mørket, sier Marika.
– Nei, ho har bål inni lavvoen, og så er det noen som sover utafor, sier Maria. Storm forteller at de har pyntet med tegninger av samiske flaggog rein og Marika kan fortelle at det er reinkongen som står ved gjerdet og passer på. Utenfor lavvoen er det kjelke og ski og staver og massevis av fine, små detaljer. Ungene er kjempestolte, og selv om det var mye annet spennende å se på, var det like artig å vise fram det de hadde laget selv.

Folk-til-folk

– Dette er så artig, tenk at vi har holdt på i nitten år, sier enhetsleder for barnehager, Eva Johanne Johnsen.
– Gjennom hele året vet alle hva som skal komme, og alle jobber med felles målsetting, alle ungene og alle barnehagene, jeg synes det er så flott. Og det er viktig at våre russiske naboer kommer og viser sin kunst, og er med og underholder, det er virkelig folk-til-folk-samarbeid, sier Johnsen.

Vise fram

– Og hva betyr det vel ikke for ungene å stå fram og underholde de andre, stolte og glade over det de gjør og kan. Det er ikke så farlig at man ikke hører hva de sier, det er så flott at de tør å gjøre det og får masse applaus. Jeg synes dette virkelig er en viktig ting, sier hun.
Johnsen legger til at utstillingen er åpen til 22. mai, så da kan ungene ta med seg foreldre, besteforeldre, onkler, tanter og hvem de måtte ha, og vise fram hva de har laget.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no