25. aug
INTENSJONSAVTALE: Driftsleder Thomas Bækø (Sydvaranger) og direktør Grete Kristoffersen (NAV) undertegner en historisk intensjonsavtale, den første i Finnmark etter at NAV Troms og Finnmark er slått sammen. Vedlikeholdssjef Marius Aaen Svendsen (Sydvaranger) til venstre. Foto: Yngve Grønvik
 
NAV og Sydvaranger med avtale om rekruttering og kvalifisering
– Vi gleder oss virkelig til å sette i gang. Oppgaven er stor, men det er jo dette vi kan sier NAV-direktør Grete Kristoffersen.

Publisert: 15.mai.2019 14:26
Oppdatert: 15.mai.2019 15:43

Arbeidsgiverorganisasjonen Norsk Industri og NAV inngikk i januar en overordnet intensjonsavtale om lokalt samarbeid mellom NAV og medlemsbedriftene i Norsk Industri. Den omfatter inkludering og kvalifisering av arbeidssøkere, rekrutteringsbistand og formidling av ledige stillinger.

Skaffe 400 ansatte

Onsdag undertegnet direktør Grete Kristoffersen i NAV Troms og Finnmark en slik intensjonsavtale med Thomas Bækø, driftsleder i Sydvaranger Drift AS. Det er den første som det nye sammenslåtte NAV gjør med en bedrift i Finnmark.

– Det som er spennende er at dette både er en unik og en historisk avtale. Det er slett ikke hver dag vi går løs på en slik oppgave, nemlig å sørge for at en bedrift får 400 helt nye ansatte. Vi gleder oss til å gå i gang, sier Grete Kristoffersen.

NAV-kontoret i Kirkenes setter av en 50 prosent-ressurs kun til dette arbeidet lokalt.

– Vi må selvsagt gjøre våre prioriteringer i forhold til vår bemanning, og da har vi vært nødt til å ta denne ressursen fra ungdomsarbeidet, sier Michelsen.

– Jeg synes dette er en riktig prioritering. Det er jo mange unge folk som skal ansettes hos Sydvaranger, sier Kristoffersen.

Den halve stillingen kommer til å ha kontor i Sydvarangers lokaler i Kirkenes.

liten ledighet

– En av våre viktigste oppgaver er å bidra til verdiskaping i Nord-Norge, og dette er virkelig verdiskaping, sier Grete Kristoffersen.

– Arbeidsledigheten er lav, både i Troms og i Finnmark, men når NAV er slått sammen i de to fylkene har vi et stort marked å finne arbeidstakere i. Vi skal finne de ledige kvalifiserte lokalt, og så skal vi finne dem i et større marked. Er du ledig stilles det mobilitetskrav. Hvis jobben du trenger finnes et annet sted i landet, så må du kanskje flytte på deg. Med en så stor organisasjon som vi har kan vi bidra veldig med å finne de rette folkene.

Våren 2020

Thomas Bækø fortalte at arbeidet med å finne de rette personene ikke bare er enkelt.

– Vi skal både ha de rette folkene, og så må vi ha mange på relativt kort tid. Først skal vi stabsfunksjoner, noe vi jobber med nå. Så mellomledere/faglig ledelse, noe vi regner med vil være på plass i løpet av høst og vinter. Så skal vi ha den store staben av vedlikeholdsarbeidere og operatører i løpet av våren 2020, forteller han.

Bækø legger vekt på at de først kommer til å se på hvilke holdninger og verdier kandidatene har.

– Kompetanse og kvalifikasjoner kan vi fylle på etterhvert, men holdninger må man ha med seg. Dette er veldig viktig for oss, sier Bækø.

– Dette synes vi er veldig spennende, at Sydvaranger vil ansette folk som andre kanskje ikke er interessert i, fordi de ikke har de rette kvalifikasjonene på forhånd, sier Hilde Michelsen.

– På denne måten bidrar bedriften med å få folk i arbeid, og det er jo vårt viktigste arbeid, sier Grete Kristoffersen.

 
PRODUKSJON: Thomas Bækø og Per Erling Stiby i sepverket da produksjonen startet i 2009. Ny planlagt produksjonsstart er satt til 2020.
I BOKS: Avtalen er i boks. Fra venstre: Bente Ødegaard (Avd. dir. NAV Arbeid og helse), Marius Aaen Svendsen (Sydvaranger, vedlikeholdssjef), Grete Kristoffersen (direktør NAV Troms og Finnmark), Thomas Bækø (driftsleder Sydvaranger) og Hilde Michelsen (Leder Nav Sør-Varanger).

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no