9. des
NY JOBB: Elisabeth Larsen går fra stillingen som enhetslederi Hjemmebasert omsorg til å bli kommunens nye kommunalsjef for helse,omsorg og velferd-
 
Ny kommunalsjef:- Vi skal tenke nytt
Elisabeth Larsen tiltrådte mandag rollen som ny kommunalsjef for helse, omsorg og velferd.

Publisert: 02.okt.2017 09:34
Oppdatert: 02.okt.2017 09:51

Siden Anne Brit Nilsen Røst tidligere i år valgte å fratre stillingen som kommunalsjef for helse, omsorg og velferd har stillingen vært ubesatt.

Nå er imidlertid ny kommunalsjef på plass. Mandag tiltrådte Elisabeth Larsen jobben som kommunalsjef for helse, omsorg og velferd, skriver kommunen i en pressemelding.

Ifølge kommunen er Larsen allerede i gang med viktige arbeidsoppgaver, deriblant å sette i gang arbeidet med Strategisk plan for helse og omsorg og velferd.

- Mitt ønske er at folk i Sør-Varanger skal få best mulige tjenester ut fra de rammer vi har å forholde oss til. Jeg vil bidra til at vi løser disse utfordringene på en måte som er effektiv, samtidig som i fortsetter å tilby gode helse- og omsorgtjenester. Da må vi tenke nytt, sier den nye kommunalsjefen.

Lang erfaring

Ifølge den offentlige søkelista var det tre lokale søkere, en søker fra Rogaland og en person som er unntatt offentlighet. Elisabeth Larsen er blant de lokale, og er født og oppvokst på Sandnes.

I rollen som kommunalsjef for helse, omsorg og velferd, vil Larsen ha det overordnede ansvaret for de tjenestene som hører innunder dette området, heter det i pressemeldingen.

Det er et felt hun har lang erfaring fra. For Larsen er ikke ukjent i helse- og omsorgstjenestene og har lang erfaring innenfor sektoren. Når hun tiltrer rollen som kommunalsjef legger hun bak seg over 20 år i helse og -omsorgssektoren.

Samtidig har hun lang utdanning, hvor hun er utdannet psykiatrisk sykepleier og har jobbet i både kommunalt psykisk helsevern og innen spesialisthelsetjenesten.

Det siste året har hun fungert som enhetsleder for hjemmebasert omsorg.

Fornøyd rådmann

Da kommunen tidligere i sommer lyste ut stillingen, uttalte rådmann Nina Bordi Øvergaard at den nye kommunalsjefen måtte være både nytenkende og løsningsorientert.

– Kommunesektoren står overfor store utfordringer. Samhandlingsreformen stiller stadig nye og flere krav til oss og flere reformer og endringer er varslet. Kommunen trenger derfor en kommunalsjef som kan lede og videreutvikle en kompleks sektor hvor nytenkning og bruk, uttalte hun.

Det er noe som passer Larsen bra. Den nye kommunalsjefen er beredt til å ta fatt på de utfordringene sektoren står ovenfor, men også benytte seg av de ressursene man har internt i kommunen.

- Jeg erfarer at vi har mange dyktige engasjerte ansatte i kommunen, med bred fagkunnskap og erfaring. Sammen kan vi skape de beste tilbudene til våre brukere, sier hun før hun legger til hva hun som kommunalsjef vil fokusere på:

- Jeg mener vi først og fremst må fokusere på hva vi faktisk har og hvilke muligheter dette gir oss fremover. Ved å ta i bruk ulike digitale verktøy, som velferdsteknologiske løsninger, vil kunne frigjøre tid til å møte de omsorgsoppgaver vi står ovenfor. Det betyr at vi må tørre å tenke nytt – vi må rette og slett være litt «grensesprengende» i forhold til hvordan vi tenker og løser oppgavene inne tjenestene, forklarer hun.

Rådmann Bordi Øvergaard er fornøyd med å ha Larsen med på laget. Det er Øvergaard som har hatt ansvaret for ansettelsen, og som selv overrakte nyheten til Larsen.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
FORNØYD: Rådmann Nina Bordi Øvergaard er tilfreds med å ha fått Elisabeth Larsen som ny helsesjef i kommunen.

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no