8. des
IKKE FORNØYD: Ordfører Cecilie Hansen er ikke fornøyd med signalene fra Avinor. (Foto: Birgitte Wisur Olsen)
 
- Vurderer ikke en gang Kirkenes for helikopterbase
Ordfører Cecilie Hansen reagerer kraftig på at allerede før utredningsarbeidet er ferdig, så er det nærmest konkludert i helikopterbasesaken.

Publisert: 31.mai.2014 14:33
Oppdatert: 23.okt.2017 10:39

Avinor mener Berlevåg, Båtsfjord eller Vardø ligger best an til å få helikopterbase som skal serve olje- og gassaktivitet i Barentshavet.

- Vi har allerede regulert et område på Høybuktmoen for helikopterbase, og mener vi har mange gode argumenter for å legge basen til Sør-Varanger. Så siste ord er nok ikke sagt i denne saken, kommenterte ordfører Cecilie Hansen etter et møte med Avinor tirsdag.

Fordeler

Ordføreren sier det allerede er satt i gang samarbeid mellom det politiske miljøet og næringslivet i Sør-Varanger for å jobbe med saken.

- Nå sies det i utgangspunktet at vi ikke er interessante, men til syvende og sist er jo det opp til selskapene. Vi mener det klokeste ville være å velge Høybuktmoen, her er det allerede et miljø. Vi har hovedflyplass med direkte ruter, og vi ligger nær Russland. Det stilles selvsagt også krav til sikkerhet og beredskap, og også her mener vi at vi har en stor fordel ved at vi har sykehus allerede - og at vi snart får nytt sykehus. Vær og vind taler også til vår fordel, for vi har så og si aldri kanselleringer på grunn av dårlig vær.

Hansen mener alt taler til Kirkenes sin fordel.

- Og så er det jo selvsagt et spørsmål om hvor langt ut de kan fly, og vi mener det vil være fornuftigst å ha en forsyningsplass i en av kystkommunene - for eksempel Båtsfjord. Da kan helikopteret fly ut fra Kirkenes og tanke i Båtsfjord.

Til Tromsø

Avinormøtet skapte bekymring for turistnæringen i Finnmark.

- Nå snakkes det hele tiden om Tromsø. Om innmating til Tromsø, og direkteruter til New York og Tokyo. Vi vet samtidig at for oss er det lettere å få dem til å bruke tilbud i Finnmark dersom turistene kommer direkte fra Oslo til Kirkenes.

Avinor ga ifølge Cecilie Hansen også beskjed om at det ikke er noen planer om utvidelse av rullebanen på Kirkenes lufthavn i tiden fram til 2020.

- Til tross for en positiv utvikling ser de ikke behovet for utvidelse. Der er vi uenige med Avinor, og det handler ikke minst om kapasitet på last.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no