26. apr
 
- Kirkenes er i sentrum
Klassekampen har kommet seg ut av Oslo-gryta og vekk fra pc-skjermene i sommer. Riksavisa har valgt Finnmarkskysten som årets sommerdestinasjon.

Publisert: 09.jul.2018 13:04
Oppdatert: 09.jul.2018 17:15

Klassekampen skal de neste elleve dagene seile med skipet «S/Y Goxheim» fra Kirkenes til Tromsø. På veien skal de arrangere debattmøter, konserter og ha samtaler i hver havn de besøker. Søndag kveld startet turen ut fra Kirkenes etter et helgebesøk i byen.

Dette er andre året på rad at avisa bruker sommertida til å reise ute blant folk. I fjor besøkte de Sørlandskysten med stor suksess. I år var valget lett da de havnet på Finnmark, ifølge nyhetssjef Mimir Kristjansson.

– Det er i nordområdene at mye skjer om dagen. Debatten om regionsreformen og fylkessammenslåingen av Troms og Finnmark var en særlig viktig årsak til turen ble bestemt til å gå akkurat hit i år. Det er viktig at vi kommer oss ut dit der det faktisk skjer, og at vi ikke bare sitter i Oslo-gryta og foran pc-skjermene våre, sier Kristjansson på bakgrunn av turen.

FLERE NASJONALE SAKER I NORD

Under åpningstalen på kaia i Kirkenes minnet Kristanjansson om at «sentrum» for mennesker defineres av den enkelte og hvor man selv bor. Ikke etter folketall.

– Det er uansett ikke noen tvil om at det er mye spennende som skjer i Kirkenes og Finnmark om dagen. Her står slaget om olje og gass i Barentshavet, fiskeripolitikken, Barentssamarbeid, urfolk, forsvarspolitikk, sentralisering og gruveindustri, sa Kristjansson.

Han mener samtidig at riksmediene er for dårlige på å dekke det som skjer av nasjonal betydning i nord. Et arbeid også Klassekampen ønsker å bli bedre på.

– Vi har lokalkontor i Tromsø. Kanskje bør få en journalist i Kirkenes også?, tenkte han høyt.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no