11. des
tilbyr kontrakter: Torsdag var det dialogmøte og informasjon om mulige kontrakter for lokalt næringsliv i rådhuskantina. Sverre Gregersen presenterte selskapets planer.
 
9910-skolen: Næringslivet møtte Byggmesteran
Byggmesteran AS og Sør-Varanger kommune inviterte lokalt næringsliv til en «gruppedate» om mulig fremtidige kontrakter for 9910-skole prosjektet.

Publisert: 17.nov.2017 12:10
Oppdatert: 17.nov.2017 12:12

Møtet fant sted i rådhuskantina torsdags morgen der Byggmesteran AS presenterte selskapet, tidligere prosjekter, ideer om 9910-skolen og planlagt tidsplan for prosjektet.

Selskapet oppfordrer lokale leverandørbedrifter i kommunen til å melde seg på i kampen om fremtidige kontrakter. Rundt 30 personer fra lokalt næringsliv var til stede under møtet.

– Dette kaller vi for en gruppedate. Det er kjekt å møtes og bli kjent. Byggmesteran er ny i byen. En strategi er å bli venner i denne fasen, en annen er å sloss. Inngangen er opp til dere, sa Stig Ulvang fra Sør-Varanger kommune.

tar telefonen om det ringer

På vegne av Byggmesteran AS stilte Sverre Gregersen og gründer Egil Grande. Selskapet er tydelig på at de ønsker samarbeid med lokalt næringsliv i utviklingen og byggingen av nyskolen i Bjørnevatn.

– Vi tar telefonen om noen ringer til oss. Målet vårt er å få plass avtaler med lokale bedrifter om ulike leveranser til prosjektet.

Likevel kan vi ikke signere på noen kontrakter før endelig avtale og innhold om bygget er avklart med kommunen i mars, sa Sverre Gregersen som har ansvaret for innkjøp og kalkulasjon i Byggmesteran.

I denne fasen av prosjektet skal det gjøres et forprosjekt der endelige konstnader, romstørrelser, innhold og inventarløsninger skal velges. Dette skal være klart til 19. februar etter tidsplanen.

– Forprosjektet skal endelig vedtas av kommunestyret i mars. Fra kommunens side er vi opptatte av å holde kostnadene i prosjektet nede, orienterte Ivar Kaski.

kan dryppe på flere

Det er derfor for tidlig å si noe i dag om hvilke type kontrakter Byggmesteran kan tenkes å inngå med lokalt næringsliv.

I dag har selskapet et utstrakt samarbeid med Kjell Lian AS (grunnarbeid), Overhalla Betongbygg AS (betongelement), S-Rør AS (rørlegger), Elman AS (elektriker) og ACT AS (ventilasjon og automasjon). Dette betyr at også disse selskapene sannsynligvis vil få et ord med i laget, når lokale partnere skal utvelges.

For en totalentreprenør som Byggmesteran AS vil det også kunne skje øvrige ringvirkninger for selskaper også utenfor byggenæringen, eksempelvis for andre bransjer som hotell- og restaurant, transport og logistikk og renhold.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no