14. okt
Lørdagskaos på Storskog
 
"Nå må vi gjøre vår del av jobben"
Stortinget gir arbeidsordre til regjeringen om å sikre fremdrift i byggingen av Storskog grensestasjon.

Publisert: 05.jun.2014 13:45
Oppdatert: 23.okt.2017 10:40

- Saken har ligget lenget. Kapasiteten er sprengt. Russerne er for lengst i gang med planleggingen av ny stasjon, og nå må vi også gjøre vår del av jobben. Dette er den viktigste delen av Schengen-avtalen, kommenterer stortingsrepresentant Frank Bakke-Jensen (Høyre).

Stortingsrepresentantene Frank Bakke-Jensen (Høyre) og Jan Henrik Fredriksen (FrP) sendte torsdag ut en pressemelding der de fastslår at Stortinget nå har sikret fremdrift i byggingen av Storskog grensestasjon.

- I forbindelse med behandlingen av revidert budsjett for 2014 er det i avtalen mellom samarbeidspartiene tatt med et eget punkt som omhandler Storskog grensestasjon: "Stortinget ber regjeringen sikre den nødvendige fremdrift i konseptvalgutredningen av grensekontrollstasjon ved Storskog i Finnmark.

Frank Bakke-Jensen (Høyre) og Jan Henrik Fredriksen (FrP) skriver at de er mer enn fornøyde med forslaget.
- Denne konkretiseringen fra Stortinget, kombinert med at man har sikret forsvaret nye fasiliteter i Pasvik og på Storskog, og ekstrabevilgningen for å fremskynde E105 med ett år, viser at regjeringen tar dette på alvor. Nå gjør man de nødvendige grep i nord og dette er politisk handlekraft, skriver de to stortingsrepresentantene.

Jan Henrik Fredriksen (Frp) sier Storskog-punktet i avtalen mellom samarbeidspartiene betyr at Stortinget gir regjeringen carte blanche til å gjennomføre bygging av ny grensestasjon.
- At regjeringen allerede har satt i gang konseptvalgutredningen viser jo også viljen til å komme i gang, sier Fredriksen i en kommentar.
- Det betyr mye å få dette på plass. Både for å sikre kapasiteten slik at de som ønsker å komme til og fra Norge kan gjøre det. Dessuten for å gi bedre arbeidsforhold for de som jobber på Storskog. Og - siden dette er en stor investering - vil det også gi ringvirkninger for næringslivet i Sør-Varanger.

Les også:
Kriminelle utnyttet grensepress.

Viste statssekretæren behovet for ny grensestasjon.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no