15. okt
ELGJAKTA: Fra 1. til 21. april kan elgjegere som ønsker å jakte i høst registrere seg på www.inatur.no. Resultatet kommer 4. mai.
 
1. april åpner elgjakta
Dette er ingen aprilspøk. Klokken ni på morgenen 1. april åpnes årets registrering av elgjegere.

Publisert: 31.mar.2016 11:38
Oppdatert: 23.okt.2017 11:02

Årets elgtrekning er vårens største høydepunkt for fylkets elgjegere. Nå har Finnmarkseiendommen (FeFo) ordnet en ny søkeportal, «www.inatur.no», der alle som skal søke elgjakt må gå inn.

Ris og ros

– Ettersom dette er første året vi gjennomfører søknad og trekning på www.inatur.no oppfordrer vi brukerne til å gi tilbakemeldinger, både ros og ris, sier utmarksforvalter Anders Aarthun Ims hos FeFo.
Tilbakemeldingerr på den nye søknadsordningen kan sendes til elg@fefo.no.
Alle søknader skal i år leveres på nett, og en liste over innkomne søknader vil jevnlig bli oppdatert på FeFos hjemmesider.
– Overgangen til papirløs søknad kan innebære utfordringer for enkelte av jaktlederne, og vi oppfordrer derfor de mer «datavante» medlemmer av jaktlagene å bistå jaktledere som ikke er helt bekvemme med den nye
Søknadsfristen for årets jakt er 21. april. Som tidligere år, er det kun innenbygds jaktlag som kan søke på såkalte stjernefelt (innenbygds tilbud). - Vi håper at jegerne vil finne seg til rette med den nye måten å søke på, og ønsker alle elgjegerne i fylket lykke til med trekningen og forhåpentligvis også skitt jakt, avslutter Ims.
Resultatet for årets elgtrekning og tildeling kunngjøres på fefo.no onsdag 4. mai klokken 22. Søkere som havner på reservelista vil ikke bli tilskrevet med eget brev. Det vil istedet bli lagt ut generell informasjon på nettsiden.

Påminnelse

FeFo minner om følgende i forbindelse med årets elgjakt;

– Utenbygds jaktlag kan ikke søke på innenbygds jaktfelt («stjernefelt»).

– Dersom et jaktlag takker nei til det jaktfelt som tilbys etter ordinær tildeling, vil ingen av jaktlagets medlemmer kunne meldes inn på andre jaktlag før 15. jaktdag (eventuelt åttende jaktdag i to-periode-felt).

– Det blir ikke jakt i Anarjohka nasjonalpark i år.

– Jaktlaget skal dokumentere egen godkjent ettersøksekvipasje på søknadstidspunktet. Det vil ikke bli gitt dispensasjon fra dette kravet.

– Kopi av hundekort og kopier av jegerkort, med dokumentasjon for betalt jegeravgift og bestått storviltskyteprøve, skal sendes inn i august sammen med kontrakten.

Bedre dekning

I år vil det være mulig å jakte på private eiendommer innenfor et jaktfelts yttergrenser. Dette forutsetter skriftlig avtale mellom FeFo og den private grunneieren.​​
Med bakgrunn i bedre mobildekning har FeFo endret fristen for innmelding av felte dyr fra «så snart som mulig, og seinest innen 24 timer» til «innen 2 timer» etter at dyret er felt.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no