8. des
TRAVEL: Lars Egil Sørsdal (i midten) under pressekonferansen på Vestleiren tirsdag.
 
10-12 kontorer til Vestleiren
Enda flere brakker er på vei til det nye mottakssenteret.

Publisert: 21.okt.2015 15:45
Oppdatert: 23.okt.2017 10:56

Prosjektleder Lars Egil Sørsdal i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) forteller at det er stor byggeaktivitet på Vestleiren. Per fredag mener han at leiren vil være klar til å ta imot asylsøkere i første halvdel av november.

- Det er hektiske dager, og vi gjør alt for å ha alt klart til uke 45. Mye skal klaffe med leverandører og entreprenører, men ingen ting tyder på at vi ikke er ferdig innen første halvdel av november, sier han.

De originale planene var at brakkene bare skulle være sengeplasser. Men nå har planene blitt utvidet til ekstra kontor i brakker.

– Det er justeringer hver dag. Nå har vi sett at vi trenger 10-12 kontor ekstra. De blir plassert i brakker som vi setter opp ved ankomstbygget, forteller Sørsdal

– Nå er brakker på vei med 38 lastebiler. I begynnelsen av neste uke kommer det inn større mengder, og vi vil begynne etableringen av sengeplasser og kontorer, sier Sørsdal.

En del av materialet til Vestleiren kommer fra lokale kilder. Det er hentet senger fra forsvarsanlegg på Skogfoss, nevner prosjektlederen.

I tillegg til flere lokale entreprenører, er Sivilforsvaret involvert allerede. Tirsdag hadde de to personer i Vestleiren, som skulle fungere som altmuligmenn der de trengs.

– De er også et bindeledd mellom meg og håndverkerne, sier Sørsdal.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no