10. des
SKRIV: Arne Wikan i Varanger Årbok-redaksjonen inviterer nå folk til å skrive for årets årbok. Temaet er 1917-2017: Det flerkulturelle Varanger. (Foto: Yngve Grønvik)
 
100-årstema for Varanger Årbok
Det er hundre år siden revolusjonen i Russland og hundre år siden det første samiske landsmøte. Hva har dette betydd for Varanger?

Publisert: 07.apr.2017 10:30
Oppdatert: 23.okt.2017 11:17

Tema for årets Varanger Årbok er 1917-2017: Det flerkulturelle Varanger.

100 år

- For hundre år siden skjedde det mye som har fått konsekvenser både internasjonalt og nasjonalt. I tillegg til at det ble slutt på tsarveldet i Russland ble også Finland en selvstendig stat. Her i Norge ble det første samiske landsmøtet holdt. Alle disse begivenhetene har også fått betydning for oss som bor her i Sør-Varanger, sier Arne Wikan i Varanger Årbok.

Storpolitikk

Nærheten til Russland/Sovjet og til Finland har alltid påvirket utviklinga i Varanger. Den samiske historien og den samiske kulturen er en meget viktig del av Varangers historie og kultur.

- Hva har det som skjedde i 1917 betydd for oss her i Varanger fram til i dag? Det vil vi ha som tema i årets bok. Hva har skjedd og hvordan har det påvirket utviklingen her, sier Wikan.

Årbok-redaksjonen ønsker seg artikler som forteller om hvordan dette har påvirket hverdagslivet til menneskene her, om det flerkulturelle møtet i hverdag og fest.

Bredde

- Vi ønsker oss også mer faglige artikler som beskriver og vurderer det som har skjedd. Det er i det hele en meget bred innfallsvinkel til stoffet vi ønsker oss, sier Wikan.

De som har spørsmål eller noe å bidra med kan ta kontakt med han eller Trygg Jakola. Artikkelen må ikke ha vært publisert tidligere. I fjor var temaet håndverk og husflid.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no