9. des
Politistasjonen.
Foto: Yngve Grønvik
 
112-nødnummeret dirigert til Oslo
Skal ikke påvirke beredskapen, ifølge politiet.

Publisert: 13.des.2017 12:23
Oppdatert: 13.des.2017 12:23

Finnmark politidistrikt fikk feil på telefonlinjene onsdag morgen. Det gjorde at de ble nødt til å omdirigere alle telefoner til Oslo politidistrikt, melder politiet.

Klokken kvart over elleve hadde politiet fått dreis på de fleste telefonlinjene, og 02800-nummeret går nå til Finnmark politidistrikt slik det skal.

- Nødnummer like raskt

Ringer du 112, kommer du fremdeles til Oslo-politiet - men det skal ikke påvirke beredskapen, ifølge politiet.

- Der vil man få svar like raskt som normalt. På de andre linjene kan publikum erfare at det kan ta litt lenger tid enn normalt å nå fram til rett person når de ringer til politiet, skriver operasjonsleder Asgeir Aule i pressemeldingen.

- Beredskapsmessig er politiet på samme nivå som vanlig, og de samme mannskapene er på jobb til å håndtere hendelsene som skjer.

Teknikere på vei

- Det er ikke klart akkurat når feilen blir rettet. Det er teknikere på vei fra Oslo og vi håper at det skal ordne seg om ikke så alt for lenge, fortsetter Aule.

- Vi beklager eventuelle ulemper dette medfører for publikum. Samtidig er vi er glade for at vi får testet at systemet fungerer. Vi har trent flere ganger på akkurat slike situasjoner, og har systemer for å håndtere dette sammen med Oslo på en god måte.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no