18. okt
Illustrasjonsfoto: Martin Gramnæs
 
12 Widerøe-fly på bakken i går - i dag er det bedring i nord

Publisert: 28.sep.2018 09:35
Oppdatert: 28.sep.2018 13:44

Widerøe viste torsdag til "en rekke utfordrende driftshendelser" da de meldte om at 12 fly sto på bakken.

- Flere møter med fugl (birdstrikes) og lynedslag har resultert at flyene må få teknisk ettersyn som krever arbeidstimer. I tillegg til andre tekniske utfordringer og det planlagte vedlikeholdet av våre fly er resultatet at 12 av våre fly ikke er i drift. Det tar tid før vi får disse ut på rute, skrev flyselskapet i en pressemelding.

Venter på oppdatering

Klokken halv to fredag ettermiddag kan Lina Lindegaard i Widerøes presseavdeling fortelle at flysituasjonen har bedret seg.

- Vi står fortsatt ovenfor noen utfordringer, og vi har ikke normal drift ennå. Men vi fikk to fly tilbake på rute allerede i går ettermiddag, og ytterligere to i dag. I tillegg har vi leid inn ett fly fra Braathens Aviation for å hjelpe på situasjonen, sier hun.

Fem av de tolv flyene som sto på bakken på det verste, var inne til planlagt vedlikehold. Dermed var det opprinnelig "bare" sju fly som Widerøe egentlig hadde planlagt å bruke. I skrivende stund er de med andre ord tre av sine egne fly i manko før alt er tilnærmet normalt igjen.

I Tromsø ser det ut til å gå greit fredag. Begge morgenflyene fra Tromsø til Kirkenes, både WF970-melkeruta og den mer direkte WF972-ruta, gikk fra Tromsø i morges. WF972 kom til og med en halvtime tidlig til Kirkenes. Også WF914 gikk til Kirkenes til normal tid 10:15.

Tromsø viser én kansellering så langt fredag, per klokken 09:44. Det er 07:45-flyet til Hasvik og Hammerfest.

Widerøe meldte i går at passasjerene vil få beskjed om endringer.

- De som blir berørt vil motta en SMS og/eller mail med informasjon om at deres avgang er kansellert. I samme melding presenteres et forslag til ny avgangstid eller en bekreftelse om at vi i påvente av ny avganstid jobber med ombookingen. Om ny avgangstid ikke er aktuell vil reisen kunne refunderes, skriver de.

Disse ble kansellert

På Kirkenes lufthavn betød problemene at 11:55-flyet til Båtsfjord, Vardø og Vadsø ble kansellert torsdag, i tillegg til Alta-flyet klokken 14:35 samme dag.

Flere Widerøe-ruter inn til Kirkenes torsdag var kansellert. Melkeruta som skulle kommet fra Tromsø via Hasvik, Hammerfest, Honningsvåg, Mehamn og Vadsø klokken 00:45 var kansellert både natt til torsdag og natt til fredag.

Så langt på fredag har 04:45-flyet til Alta, Sørkjosen, Tromsø og Vadsø blitt kansellert. Siden da har alle flyvninger kommer inn til Kirkenes, ifølge flyplassens egen oversikt.

SAS og Norwegian har ikke blitt direkte berørt av Widerøes problemer.

Her er Kirkenes lufthavns oversikt over flyavganger.

Her er Tromsø lufthavns oversikt.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no