7. des
 
120 000 i erstatning etter tortur
Mannen og kvinnen må gå sammen om betaling etter Hesseng-volden i 2014.

Publisert: 30.mar.2016 07:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:02

Fra før av er det kjent at en mann og en kvinne er dømt til fengsel, etter at de sammen torturerte en mann på Hesseng over to timer i november 2014.

De to er også nødt til å betale 120 000 kroner i erstatning til offeret, etter rettens dom før påske.

De må også erstatte klærne som offeret hadde på seg mens han ble utsatt for grove voldshandlinger. Den summen kommer på 1750 kroner.

De to slipper imidlertid saksomkostninger, på grunn av lange fengselsstraffer og lav inntektsevne.

– Kvinnen ansvarlig

Tingretten dømte mannen til to år og ti måneder i fengsel, og kvinnen til tre år og åtte måneder i fengsel. Kvinnen fikk høyere straff enn mannen tross at mannen hadde stått for det meste av volden.

Retten anså at kvinnen hadde vært ansvarlig for å ha satt i gang volden, og at hun hadde truet mannen til både å sette i gang og opprettholde voldshandlingene.

Mannen var opprinnelig dømt til fire års fengsel for volden og flere problemer under varetekten, men fikk strafferabatt for å ha tilstått og samarbeidet med retten. Retten mente at kvinnens tilståelse ikke var nok til å gi henne strafferabatt, spesielt siden hun forsøkte å skyve hovedansvaret over på mannen.

Påtalemyndighetene ville at mannen skulle settes i forvaring, der han ikke ville slippes fri før han ble vurdert som rehabilitert. Retten sa nei til dette, under tvil.

Mye sonet allerede

Mannen har sittet i varetekt siden han ble arrestert i november 2014, mens kvinnen bare har sittet fem dager i varetekt. Dermed har mannen allerede sonet over halvparten av straffen sin, mens kvinnen har nesten hele straffen igjen å sone.

Kvinnens advokat, Stein Rønning, har varslet at de kommer til å anke straffen. Mannens advokat, Sidsel Katralen, har uttalt at de er fornøyde.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no