23. okt
 
120 dager fengsel for å brekke nese
At offeret hadde knuffet mannen i forkant, gjorde ikke at han slapp ubetinget fengsel.

Publisert: 09.mar.2015 11:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:48

En mann fra Bjørnevatn var ute på byen i juli i fjor, da han havnet i slagsmål med en annen mann. Han hadde bedt den fornærmede mannen fjerne seg fra en dame som han visstnok skulle ha plaget. Ifølge hans egen forklaring dyttet den fornærmede mannen ham og slo ham i bakhodet.

De endte på bakken i slagsmålet som fulgte, og den tiltalte bjørnevatningen slo den andre mannen to-tre ganger i ansiktet. Den fornærmede mannen fikk brukket nesa, og måtte til legevakten.

Ikke selvforsvar

Bjørnevatningen hevdet selvforsvar i Øst-Finnmark tingrett da saken var oppe forrige uke. Tingretten var uenig. Dommerne viste til at en selvforsvarshandling ikke skal gå ut over det som er nødvendig for å avverge et angrep.

- Retten har lagt vekt pa vitneforklaringene til tiltalte om at han slo fornærmede to tre ganger mens han la oppa han. Retten kan ikke ut fra bevisførselen se at tiltalte var i en slik situasjon der han følte frykt, panikk eller redsel eller kan ha ansett sin handling som nødvendig for a avverge et angrep fra (fornærmede), står det i rettspapirene.

Ikke uprovosert

Påtalemyndighetene ønsket fem måneders straff, og fikk akkurat det. Mannen kunne fått minst seks måneder i fengsel om volden var vurdert som uprovosert, men knuffingen i forkant gjorde straffen mildere. Retten la også en viss vekt på at mannen ikke har vært straffet for noe tidligere, og at mannen er ung.

- Høyesterett har vist til at det bør utvises en viss varsomhet når det gjelder relativt unge førstegangsforbrytere, og for straffbare handlinger begått i impuls etter forutgående krangling eller knuffing, skriver tingretten.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no