23. okt
FEIRING: Det går litt hardere for seg på natt til 17. mai enn på selve nasjonaldagen. (Illustrasjonsfoto fra arkiv)
 
120 dager fengsel for mai-slag
En mann som mente han ble tisset på natt til 16. mai, endte opp med å slå så hardt at offeret brakk fortanna.

Publisert: 09.feb.2016 09:58
Oppdatert: 23.okt.2017 11:00

Mannen fra Sør-Varanger møtte i retten i slutten av januar. Der sto han tiltalt for å ha slått en annen mann i ansiktet, slik at offeret fikk et kutt i ansiktet og brakk en halv fortann.

Den tiltalte ble dømt til 120 dagers ubetinget fengsel, og må betale 4000 kroner i saksomkostninger.

Det var natt til 17. mai i fjor at mannen var ute på byen sammen med noen venner. Omtrent klokken ett på natta gikk mannen på do på et utested, og mens han sto på pissoaret, skal mannen ved siden av ham ha skvettet tiss på ham.

Ifølge hans egen forklaring visste han ikke om det var med vilje eller om det var et uhell, men han ble veldig sint.

Brytekamp og krangel

Den tiltalte var full, og begynte å slå etter den andre mannen, først uten å treffe. De havnet midlertidig på gulvet i en brytekamp, og fortsatte krangelen i gangen til toalettet.

Det var da et vitne så den tiltalte dra handa tilbake «som om han hentet fart», før han slo den andre mannen midt i ansiktet.

Vitnet fikk den tiltalte bort fra den slåtte mannen, som hadde fått brukket tanna og en rift i ansiktet.

Den tiltalte mannen hevdet i politiavhør at han ikke husket noe fra kvelden, men han forklarte seg i detalj i retten. Der nektet han for å ha slått til den andre mannen. Han sa i stedet at han hadde forsøkt å peive etter mannen to ganger uten å treffe, før han ble kastet inn på toalettavlukket. Ifølge ham var det ikke mer som skjedde mellom ham og offeret.

Retten trodde ikke på den tiltalte. De hadde flere vitner som motsa forklaringen hans.

Ikke tiss-rabatt

De var heller ikke enig i at straffen burde bli mindre av at mannen ble tisset på, og at han ble provosert av det. Retten påpekte at dette var to berusede menn som sto ved siden av hverandre ved et pissoar, og at det ikke var noen opplysninger om at det skjedde med vilje.

Straffen ble imidlertid litt mildere av at mannen som ble slått, var en aktiv deltaker i konflikten, igjennom både brytekamp og krangel før slaget.

Forsvareren anførte at det burde bli samfunnsstraff i stedet for fengsel, men retten fant ikke noe grunn til det. Da ble det fengsel.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no