8. des
SPOR: Gaupespor i snøen. (Foto: Statens naturoppsyn)
 
15 000 kroners gaupedusør
Om du finner spor etter en gaupefamilie som Statens naturoppsyn (SNO) ikke har registrert før, kan det bli innbringende.

Publisert: 13.jan.2015 18:26
Oppdatert: 23.okt.2017 10:46

Nå prøver nemlig SNO å få registrert familiegrupper av gauper i Nord-Norge. De har utlovet en dusør på 15 000 kroner for en rapport som fører til at de finner en ny gaupefamilie.

- Vi driver nå bestandsregistrering fram til 1. mars. Nå er det lyse dager og bra med snø, så da er det gode forhold for å finne spor, sier Magne Asheim, regionalt rovviltansvarlig i Finnmark.

Det aller beste er selvfølgelig om man faktisk ser gaupene selv. Men det er mer sannsynlig å finne spor etter gauper. Da er det spesielt spor av flere gauper på én gang som er interessante for SNO.

- Det er viktig å ringe til nærmeste SNO-kontor med én gang om man finner noe. Om man venter kan sporene forsvinne, for eksempel ved at snøen blåser over dem, sier Asheim.

SNO er også fremdeles interessert i jerveavføring.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no