21. okt
VIDERE: Utbedringer av E105 er det største prosjektet i Vegvesenets handlingsprogram for de fire neste årene. (Arkivfoto: Yngve Grønvik).
 
15 milliarder til veier
E105 og utbedringer av Strømmen bru er på lista over ting som skal gjøres de neste fire årene.

Publisert: 17.feb.2014 09:29
Oppdatert: 23.okt.2017 10:36

det går fram av vegvesenets handlingsprogram for 2014-2017, som ble lagt fram torsdag denne uka. Totalt skal det brukes 15 milliarder kroner på veiprosjekter i Nordnorge gjennom denne perioden. Dette er, ifølge en pressemelding, mer en dobbelt så mye som forrige fireårsperiode.

Videreføring

- Med dette har vi rom for å ta fatt på tunnelsikring og enkelte større vedlikeholdsoppgaver. Det vil fortsatt være et betydelig etterslep når det gjelder vedlikehold på riksvegene i Nord-Norge, men med denne økte innsatsen skal det være mulig å stanse forfallet, sier regionvegsjef Torbjørn Naimak.

2,7 millarder av disse kronene skal benyttes på prosjekter i Finnmark. For Sør-Varanger finner vi videreføringen av E105 mellom Hesseng og Storskog som det største prosjektet. Kostnaden er berammet til 455 millioner kroner i perioden. For landsdelen er det også satt av 770 millioner kroner til diverse utbedringstiltak. For Sør-Varanger sin del, finner vi her utbedringer av Strømmen bru. Det er også blanlagt å bruke 470 millioner i diverse trafikksikkerhetstiltak. Herunder den planlagte rundkjøringen ved Førstevann.

Pengemangel

Som Sør-Varanger Avis meldte i november, er det ikke lagt inn egne penger til byggingen av bru og tunnel på E105 ved Elvenes det kommende året. Men regionvegsjef Torbjørn Naimak forsikrer om at de kommer.

- De blir bygd. Spørsmålet er når, sier han.

Vegvesenet har fått tildelt penger til videre arbeid på E105, men da blir det andre deler av veien. Likevel kan det være at de kommer i gang med brobygging i løpet av 2014. Naimak forteller at de kan overføre penger internt i Vegvesenet, om penger fra andre prosjekt blir tilgjengelig av en eller annen grunn.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no