20. nov
Foto: Vilde Øines Pedersen
 
152 kg ulovlig kongekrabbeklør ble beslaglagt i Finnmark sist uke
Det skriver Fiskeridirektoratet.

Publisert: 14.sep.2018 09:12
Oppdatert: 14.sep.2018 09:13

- Etter tips og egne forundersøkelser aksjonerte inspektører fra Fiskeridirektoratet region Nord mot ulovlig omsetning av kongekrabbe i Finnmark sist uke. 152 kg ulovlig kongekrabbeklør ble beslaglagt, skriver direktoratet på sine nettsider.

Både konkrete tips og rykter forteller om et betydelig omfang av uregistrert kongekrabbe enkelte steder i Finnmark. Dette er den fjerde lignende saken i sommer og totalt er det beslaglagt 640 kg i samme type saker.

- Da inspektørene fra Fiskeridirektoratet region Nord kom til det angitte stedet i Porsanger ble det observert en person som bar på land plastsekker som viste seg å inneholde 152 kg ferske kongekrabbeklør. Kongekrabben var ikke registrert og fartøyet har ikke tillatelse til om bord-produksjon. Denne type operasjoner skjer ofte på kvelds- og nattestid, men det hindrer ikke at vi kan aksjonere mot denne type virksomhet, sier førsteinspektør Ronald Arntzen i Fiskeridirektoratet region Nord.

Konekrabbeklørne ble beslaglagt og saken er nå anmeldt til politiet.

Kongekrabbe er et ettertraktet produkt med svært høy verdi og dette gir sterke incentiver til å drive ulovlig fangst og omsetting. Kiloprisen på kongekrabbeklør varierer fra ca 450 kroner i enkelte butikker til over 1000 kroner på fisketorget i Bergen, mens minsteprisen til fisker er 161 kroner per 9. september.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no