8. des
 
20 måneder i fengsel, 130 000,- i erstatning
En mann fra Sør-Varanger må tilbringe ett år og åtte måneder i fengsel, etter at han hadde samleie med en nesten bevisstløs kvinne på fest.

Publisert: 02.okt.2014 15:47
Oppdatert: 23.okt.2017 10:43

Mannen i 20-årene må betale 130 000 kroner i oppreisning til offeret, og må i tillegg ut med 10 000 kroner i saksomkostninger.
Dommen kom 30. september, over ett år etter at hendelsen fant sted. Den tiltalte sa seg ikke skyldig, men retten mottok forklaring fra ti vitner.
Det var i juni i fjor at den fornærmede kvinnen og den tiltalte mannen hadde vært på samme fest.
Kvinnen ble ifølge vitneforklaringene så full at hun slet med å gå og snakke, og endte opp med å legges på en seng i et soverom. Det var der mannen kom inn etter hvert, og der hadde han samleie med henne.

Ingen krefter

Dagen etter anmeldte kvinnen forholdet. Hun visste ikke hvem mannen var, men undersøkelser gjort av politiet bekreftet at noen hadde hatt samleie med henne. Politiet fant fram til gjerningsmannen igjennom vitner.
Han hevdet at samleiet skjedde frivillig. Hun sa at hun sa nei flere ganger, men at hun ikke hadde krefter til å kjempe imot eller rope. Hun skal ha hatt blackouts flere ganger i løpet av samleiet.
Retten trodde på kvinnen og på flere vitner, som bekreftet hvor beruset kvinnen var. En av dem så mannen prate til kvinnen på soverommet, uten at kvinnen klarte å gi noen svar til ham.

– Han må, som de øvrige som har forklart seg om fornærmedes beruselsesgrad, ha vært klar over denne og at hun dermed var så beruset at hun ikke klarte å gjøre motstand, står det i rettens dom.

– Nært forsettlig

Straffen ble skjerpet av flere grunner. Retten mener deriblant at det er veldig nært grensen for forsettlig voldtekt, mens han ble dømt for uaktsom voldtekt.
Den tiltalte mannen ble også dømt for å ha brukt hasj og amfetamin/metamfetamin, noe han sa seg skyldig i. Det hadde imidlertid ikke noe utslag på straffen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no