22. okt
Fengslingsmøtet holdes onsdag formiddag.
 
22-årig mann fremstilles for varetektsfengsling onsdag, kvinnen slippes fri
- Settes fri på grunn av mangel på plass.

Publisert: 04.nov.2014 15:31
Oppdatert: 23.okt.2017 10:44

Politiadvokat John-Kåre Olsen opplyser tirsdag ettermiddag til SVA at det er besluttet å fremstille den 22-årige mannen, som søndag ble pågrepet i voldssaken på Hesseng, for varetektsfengsling onsdag.

Politiadvokaten sier den 25 år gamle kvinnen ikke skal fremstilles for varetektsfengsling.
- Det finnes ikke plass til henne. Da har vi ikke andre valg enn å slippe henne fri, sier Olsen.

De to har delvis erkjent de faktiske forhold i saken. Politiet har nå fått konkretisert tidspunkt for voldshandlingene, og også gjort beslag i en metallstang.

Det var natt til søndag en 22 år gammel mann ble utsatt for det politiet har karakterisert som grov legemsfornærmelse i en leilighet på Hesseng.

22-åringen ligger på sykehus med skader politiet karakteriserer som omfattende og etterforskningen prioriteres høyt.

Finnmarkssykehuset beskriver 22-åringens skader som lette til moderate. Kommunikasjonsrådgiver Eilert Sundt forklarer at det ikke ligger en fastspikret definisjon i begrepene. Men begrepet "lette" skader omfatter skader som ikke krever operasjon, som for eksempel sårskader. "Moderate" skader er enklere brudd som krever operasjon. I begrepet "alvorlige" skader ligger det at skadene er livstruende eller grenser opp til det livstruende.

- Det er saklige grunner til at skadene kan beskrives ulikt på de forskjellige stadier. På ulykkesstedet kan skadene se både mer alvorlige og mindre alvorlige ut enn hva det viser seg etter at legen har undersøkt pasienten. Det vil dermed alltid være usikkerhet i vurdering på skadestedet, og tilstanden kan også forandre seg. Den første beskrivelsen på skadestedet er dermed av foreløpig karakter, forklarer Eilert Sundt.


Les også intervju med Miriam Jørgensen, mora til den voldsutsatte gutten: En skal ikke tie om vold.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no