20. okt
POSITIVT: Daglig leder i Polarlys Boligbyggelag, Oddmund Eriksen, mener det har mange posivitve ringvirkninger for kommunene at de selger mange leiligheter på Skytterhusfjellet.
 
22 leiligheter solgt
Skytterhusfjellets II Borettslag har solgt alle sine 22 leiligheter, et halv år før de står ferdig. Nå er planleggingen av tredje byggetrinn i gang. Denne boformen blir mer og mer populær, sier daglig leder i Polarlys Boligbyggelag, Oddmund Eriksen.

Publisert: 28.jan.2017 08:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:14

Han er selv kirkenesværing og syns dette er artig. Boligsalget mener han avspeiler en tydelig posivitet og trøkk i kommunen. Folk ser framover. Og når det rulleres i boligmarkedet, er gevinsten også flere etableringer.

Polarhus Boligbyggerag fusjonerte for noen år siden med Sør-Varanger boligbyggelag og holder til i Alta.

- Da vi startet planlegging av boliger i Sør Varanger etter at gruvedriften ble nedlagt, var økonomiavdelingen noe skeptisk. Andre mente vi var «tullat». Men vi ble møtte med åpne armer her og tommelen opp. Det har vært en suksess siden salget startet for fire år siden, sier han.

Skytterhusfjellet II borettslag består av både to-roms, tre-roms og fire-roms leiligheter. Alle leilighetene får egen parkeringsplass i carport, samt en utendørs parkeringsplass. Både trinn II og III ligger i Momentveien.

Enkel og trygg boform

- Jeg tror at årsaken til at flere velger denne boformen er tryggheten og forutsigbarheten. Vi er med vår kompetanse med i hele byggeprosessen fra A til Å og samarbeider godt med entreprenøren. Så følger vi opp i driften etterpå. I forhold til noen år tilbake, ser vi nå at denne boformen er i vinden. Stadig nye grupper velger å bo enkelt, lettvint og trygt. Her slipper en tenke på vedlikehold eller snømåkking. Lavenergileilighetene med mer isolasjon, bedre vindu og balansert ventilasjon, er framtiden. I de nyeste leilighetene setter vi inn biopeis som en kan plassere hvor en vil. Den erstatter vedovnene som de fleste ikke ser behovet for å bruke, forteller han.

Eriksen syns det er morsomt at den tradisjonelle sterke kjøpergruppen som har sittet på store eneboligger, nå kjøper seg inn i borettslag. Dette er en ny trend, også på landsbasis.

- Men kjøpergruppa vår har en stor spedning, alt fra single mennesker, nyetablerte til pensjonister. Vi skulle gjerne hatt flere barnefamilier. Jeg håper at barnefamilier ser potensiale ved denne boformen. Økonomisk er det forutsigbart, innskuddene ligger ofte langt under det en enebolig koster, og her er store uteområder, med lekeapparater og muligheter for friluftsliv. Og foreldrene kan bruke mer tid sammen med ungene.

Planlegger trinn 3

Tilbakemeldingene fra de som flyttet inn i de først bygde leilighetene er, ifølge Eriksen, svært positiv. De er blitt borettslagets beste ambassadører etter å ha bodd ett år på Skytterhusfjellet, mener han.

- For de som tidligere bodde på Sandnes eller Elvenes, er beliggenheten på Skytterhusfjellet midt i blinken; fortsatt landlig, men likevel ikke langt fra byen. Og for de som er vant til å bo i byen, er det kort vei til handelssentra. Det er god bussforbindelse. Og snart kommer nærbutikken, sier han.

Han mener også at flere boområder nær Kirkenes vil føre til større aktivitet inne i byen, spesielt om ettermiddagene.

- Får vi det forhåndsalget vi trenger på tredje byggetrinn, så setter vi igang straks og regner med at disse er innflyttingsklar sommeren 2018, opplyser Eriksen som legger til at denne borettslagsformen ble kårets til beste boform i tidskriftet Dine Penger.

Polarlys Boligbyggelag benytter seg av Altaentreprenør Geir Svendsenog forsøker å optimalisere bruken av lokale underleverandører.

- Nå virker det som at det bygges opp et godt fagmiljø på entreprenørsiden i Kirkenes som også har vilje til å satse og som sikkert kan få større muligheter etterhvert, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no