14. okt
INSPIRERENDE: Årets midlertidige turistinfo har inspirert til videre arbeid, mener Guro Vrålstad og Arve Tannvik. (Foto: Martin Gramnæs).
 
2639 personer kom innom
- Det har vært veldig hektisk med mye folk innom, forteller Guro Vrålstad. Hun har bemannet turistinformasjonen denne sommeren.

Publisert: 03.okt.2014 17:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:43

Både hun og Arve Tannvik i Kirkenes Næringshage er klare på at det på sikt må komme på plass en permanent og helårlig turistinformasjon.

Midlertidig

Prosjektet med å få igang en turistinformasjon i sommer gikk litt i hui og hast, men den har inspirert til videre arbeid med denne saken det har verset mye usikkerhet rundt de siste årene. Årets turistinfo har hatt tilholdssted på Thon Hotel, men Tannvik er klar på at det har fungert som et nøytralt tilbud.

- Vi ser ikke for oss at det vil fortsette å ligge på Thon, men det har fungert bra, og det var sporty av dem å stille opp, sier han og legger til at både butikker og Rica har sendt sine turister ned dit, slik at de kunne få informasjon om alt det Sør-Varanger har å by på.

Mye å gjøre

Vrålstad har hatt travle dager, med turister både fra inn- og utland.

- Vi har hatt folk fra Hurtigruta, campingturister og turister på weekend-tur. Mange kom fra Tyskland, Norge og Sveits, forteller hun. I tillegg til å fungere som informasjonsskilde, har de også solgt turer for flere av turistoperatørene i kommunen.

- Vi åpnet for at alle kunne legge ut sine brosjyrer her, forteller Tannvik. Han mener mange av de store aktørene i kommunen er flinke til å markedsføre seg, men at Sør-Varanger må stå sammen for å fronte destinasjonen i et større perspektiv.

Savner brosjyre

Sør-Varanger kommune bidro med rundt 60 000 kroner for å få på plass årets tilbud. Dette er Tannvik veldig glad for, men er helt klar på at de må inn som en tung aktør dersom man skal få etablert et permanent, helårlig tilbud. Vrålstad forteller samtidig at flere av turistene savnet en brosjyre med informasjon om hva de kunne finne på i Sør-Varanger.

- For det er jo mye å finne på her, både på sommerstid og på vinteren. Det er viktig at folk ikke blir fortapt nede på Hurtigrutekaia, poengterer hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no