10. des
GSV:Også renholdere ved Forsvarets anlegg i Sør-Varanger står i fare for å miste jobbene sine.
 
29 renholdere kan miste jobben
Forsvarsbygg mister eneretten til å levere renhold til Forsvaret, og skal nedbemanne. Det påvirker 364 ansatte på landsbasis og 29 i Finnmark.

Publisert: 09.sep.2014 12:59
Oppdatert: 23.okt.2017 10:42

Forsvarsbygg melder idag at de mister eneretten og plikten til å levere renholdstjenester til Forsvaret innen 1. august 2015. Innen samme frist må Forsvarets renhold ut på anbud.

- Dette innebærer at Forsvarsbygg ikke lenger kan tilby renholdstjenester til Forsvaret, noe som vil få personalmessige konsekvenser og føre til en prosess om nedbemanning, står det i en pressemelding fra selskapet.

130 i Nord-Norge

Dermed ser det mørkt ut for totalt 364 ansatte på landsbasis, som kan bli en del av nedbemanningen.

- Omtrent 130 av dem er i Nord-Norge, og 28-29 av dem i Finnmark, sier kommunikasjonsrådgiver Cecilie Jentoft i Forsvarsbygg. Hun melder at det kan dreie seg om inntil 17 personer i Sør-Varanger.

Oppsigelser

Nordlys konstaterer med det at Forsvarsbygg skal si opp alt rengjøringspersonell. Jentoft vil ikke si at alle sies opp: Hun sier at det vil bli en nedbemanning, men de vet ikke ennå nøyaktig hvor mange som vil sies opp.

- Vår viktigste oppgave nå er å ivareta de ansatte i henhold til lov- og avtaleverket for offentlige arbeidsplasser. Vi skal igjennom en prosess med Forsvaret og de tillitsvalgte for å se på konsekvensene, og bistå i prosessen, sier hun.

Jentoft kan ikke svare på om det betyr at noen av Forsvarsbyggs renholdspersonell vil kunne overføres til andre stillinger. Men innkjøps- og fagkompetansen til Forsvarsbygg skal overføres til Forsvaret.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no