24. okt
BØTELAGT: ? Vi vil på det sterkeste beklage til eleven og familien for det de har opplevd, sier rådmann Nina Bordi Øvergård og kommunalsjef Arnulf Ingerøyen.
 
30 000 kroner i mobbebot
Kommunen ble anmeldt til politiet etter at en elev hadde blitt mobbet på skolen i sju år uten at det ble grepet inn fra skolens ledelse eller kommunens administrasjon. Nå har kommunen fått 30 000 kroner i bot. – Vi beklager på det sterkeste det eleven og familien har opplevd, sier rådmann Nina Bordi Øvergård og kommunalsjef Arnulf Ingerøyen.

Publisert: 24.aug.2016 13:40
Oppdatert: 23.okt.2017 11:07

For andre gang har Sør-Varanger kommune blitt bøtelagt i en mobbesak. Kommunen har fått 30 000 kroner i bot for at det ikke ble satt i verk tiltak på skolen for å hindre mobbingen.

Les også: Politiet sikter kommunen for å ha sviktet mobbeutsatt

Det er Opplæringslovens paragraf 9a om elevenes skolemiljø som er brukt som hjemmel i saken. Der heter det at skolen skal aktivt og systematisk arbeide for å fremme et godt psykososialt miljø der den enkelte eleven kan oppleve trygghet og sosial tilhørighet. Mobbingen skal ha foregått over en periode på sju år.

I forelegget står det at eleven ble utsatt for psykisk og fysisk mobbing fra medelever. Til tross for at skolens ansatte og ledelse, og etterhvert også kommunens sentrale ledelse, kjente til forholdene ble det ikke iverksatt tiltak som var tilstrekkelige for å hindre fortsatt mobbing.

Les også: - Ikke vært dyktige nok som skoleeiere

– Vi vil på det sterkeste beklage til eleven og familien for det de har opplevd. Vi har erkjent forholdet overfor påtalemyndigheten og vedtatt boten, sier rådmann Nina Bordi Øvergaard i Sør-Varanger kommune.

Hun sier at mobbingen har skjedd i en periode der det ikke var tilstrekkelige rutiner og saksbehandling i kommunen.
– Kommunen var rett og slett ikke gode nok til å fange opp og stoppe det som skjedde. Det siste året har vi hatt stor fokus på mobbing, både politisk og administrativt, og jobber hardt for å komme mobbing til livs, sier hun.

Les også: Lager beredskapsteam for mobbesaker

– Forelegget er i alle fall en bekreftelse på at det har skjedd et lovbrudd sier moren til eleven.
– Det har vært grusomme år, men nå vi må bare se framover, sier hun.

Les også: Markerte antimobbekampanje

LES MER OM SAKEN I TORSDAGENS PAPIRAVIS I KVELD.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no