9. des
TYGGEBEIN: Hilde Stenbakk i Norske Redningshunder var glad for pengestøtten fra politimester Ellen Katrine Hætta. Den nesten ferdig utdannede redningshunden Lima van Het Dreiland var minst like glad for tyggebeinet. (Foto: Håvard S. Mækelæ)
 
30 000 og ett bein til redningshundene
Politimesteren ville sette pris på redningshund-samarbeidet etter å ha døpt nytt kystverk-skip.

Publisert: 20.sep.2016 22:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:08

Forrige uke ble Kystverkets første hybridskip, KV Bøkfjord, døpt av politimester Ellen Katrine Hætta i Ålesund. Som gudmor for skipet, fikk politimesteren med seg 30 000 kroner tilbake til å gi til et veldedig formål.

Det ble Norske Redningshunder som fikk de kronene. Mandag ettermiddag ble de overlevert til en veldig takknemlig Hilde Stenbakk, leder for Øst-Finnmark-laget.

- Vi ønsker å løfte frem Norske Redningshunder som en god samarbeidspartner. Dere stiller bestandig opp når vi trenger dere, og jeg tror ikke det er alle som har fått med seg at dere er en egen organisasjon. Vi hadde ikke klart oss uten de frivillige organisasjonene, sier politimesteren.

Redningshundlaget har ikke bestemt seg for hva pengene går til ennå. Stenbakk forteller at de uansett kommer godt med. For det er dyrt å trene opp en redningshund.

- Vi teller omtrent 300 000 kroner i utgifter for en enkelt ferdigtrent hund. Det skremmer mange at det er mye trening, og at man selv må stille med utstyret, sier hun.

Så pengene kan fort gå til å sponse en del av hundeutdanninga for noen. En GPS til hundene kan for eksempel koste 6-7000 kroner per stykk.

Politimesteren hadde samtidig med seg et tyggebein til hunden Lima, som hadde stilt opp for bildets skyld. Det falt minst like godt i smak.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no