21. okt
FORNØYD: Politimester Ellen Katrine Hætta. (Arkivfoto)
 
30 ekstra politistillinger og mer til Storskog
Finnmark politidistrikt får flere nye faste stillinger enn de siste fire årene til sammen, og flere millioner til Storskog-drifta.

Publisert: 05.mar.2017 18:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:16

Nettavisen iFinnmark skriver at Finnmark politidistrikt er en av vinnerne når Politidirektoratet (POD) fordeler nye stillinger på distriktene landet rundt. Med 30 nye stillinger, har politimester Ellen Katrine Hætta fått nesten alle stillingene hun ba om.

- Jeg er veldig fornøyd med at vi er hørt i forhold til antall stillinger. Vi hadde bedt om å få en styrking på 36 stillinger, og får altså 30 nye stillinger fra juli og utover året, sier Hætta til SVA.

Det er ikke avgjort ennå hvor i Finnmark de 30 stillingene blir plassert.

- Vi har hatt en intern arbeidsgruppe som har kommet med et forslag. Dette skal nå drøftes med fagforeningene, og så får vi se hvor det er behov for stillingene, sier Hætta.

Storskog-styrking

Det totale budsjettet til Finnmark politidistrikt blir 317,7 millioner kroner i 2017.

Spesielt for Sør-Varangers del er det lagt inn 1,2 millioner ekstra til driften av Storskog grensepasseringssted, siden politiet har overtatt det ansvaret fra Grensekommissariatet. Distriktet får samtidig et midlertidig tilskudd på 5,9 millioner kroner for å styrke bemanningen på Storskog.

Politidistriktet får derimot ikke videreført noen ekstra millioner som ble satt av til å håndtere økte asylankomster i 2016. En del av disse gikk til å kjøpe en ny grensebil til to millioner kroner.

Ellers styrkes politiattestkontoret i Vardø med 2,5 millioner kroner, og 1,33 millioner kroner settes av spesielt til saker som handler om vold mot barn.

Det settes av 400 000 kroner i samiske språkmidler.

Finnmark politidistrikt bes i POD-notatet om å opprettholde et godt internasjonalt politisamarbeid, og å opprettholde et godt samarbeid med Garnison Sør-Varanger, inkludert opplæring av grensevakter.

- Distriktet må være forberedt til å utarbeide en oppdatert versjon av planen for beredskap for bortvisning ved indre Schengen-grense mot Finland og Sverige, og må være forberedt på øvrig arbeid rundt Schengen-inspeksjonen 2017, legger POD til.

Flere enn før

De 30 nye stillingene er flere faste stillinger enn det som er tildelt politidistriktet alle de fire siste årene, ifølge notatet fra POD. Fra og med 2013 til og med 2016 ble det tildelt totalt 25 stillinger.

2016 var likevel et år med relativt høy bemanning i Kirkenes, siden politidistriktet hadde fått 24 midlertidige stillinger. Disse skulle gå ut ved nyttår. Hætta var ikke tilgjengelig for en kommentar på om dette gikk etter planen.

Totalt er det utlyst 334 stillinger i politidistriktene i hele landet. De fleste stillingene er satt av til nyutdannede politibetjenter. Spesielt i år er at Oslo politidistrikt har fått veldig lite i forhold til andre distrikt, der de vanligvis har fått flest stillinger.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no