20. okt
FJELLHALLEN: Spiseplasser og sovesteder, under tilsyn av blant andre Solbjørg Mikkola.
 
30 til Fjellhallen siden tirsdag
Mistenkt sykdom og fortsatte politi-intervju skapte aktivitet i hallen.

Publisert: 16.nov.2015 15:57
Oppdatert: 23.okt.2017 10:57

Kommunens avtale med Utlendingsdirektoratet (UDI) om å ta inn 200 asylsøkere daglig i Fjellhallen, gikk ut fredag. Det forteller rådmann Nina Bordi Øvergaard.

Denne avtalen ble inngått i den mest hektiske perioden, og har kostet UDI mer penger enn den opprinnelige avtalen med kommunen.

Nå er kommunen tilbake til den gamle avtalen med UDI om å ta inn inntil 50 asylsøkere daglig. Den varer til mars neste år.

Imidlertid har det ikke vært så mange innom Fjellhallen. Mottaksleder Solbjørg Mikkola regner at de har hatt rundt 30 asylsøkere innom siden de ryddet hallen tirsdag i forrige uke.

Av dem er det rett under ti personer som har vært plassert i Fjellhallen på grunn av mistanke om sykdom, siden det manglet sykebrakke på Vestleiren.

Resten av plassene har politiet disponert, ifølge Mikkola. Det dreier seg om folk som ikke er ferdig med samtalene med politiet i løpet av tiden sin i Vestleiren.

Det betyr ikke at asylsøkere har vært innesperret i Fjellhallen. Den fungerer som før for de som bor der, med fri inn- og utgang.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no