15. okt
GLEDE: Eli Bugge i Sør-Varanger rideforening klemmer Per Olaf Persen etter å ha mottatt beviset på tilskudd. (Begge foto: Håvard S. Mækelæ)
 
300 000 til ridehalltaket
Sesongens SNN-fondsutdeling inkluderer penger til tennisbane, sportsutstyr - og et tilskudd som fikk Eli Bugge i Sør-Varanger rideforening til å måpe.

Publisert: 06.des.2016 15:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:12

- Jeg vet ikke om jeg klarer å prate, sier en lett sjokkert Eli Bugge etter utdelingen. Som de andre representantene for totalt seks idrettsforeninger, som alle møtte opp i Sparebank1 Kirkenes fredag morgen, visste hun ikke hvor mye klubben skulle få.

Men 300 000 ble det altså, for å støtte klubben med å få på plass nytt tak på ridehallen. Et svært velkomment tilskudd, ifølge Bugge.

- Vi har hatt snart ett år med unntakstilstand. Taket kollapset i januar, og vi har kjempet siden da med å få det fikset, forteller hun.

Totalkostnaden for taket er på 3 millioner kroner. Heldigvis for klubben fikk de tatt mesteparten på forsikring - etter en del fram og tilbake med forsikringsselskapet. Men Bugge vet ennå ikke nøyaktig hvor mye de må betale i egenandel. Dermed gikk søknaden ut til SNN-fondet, og nå jubler klubbmedlemmene.

- Vi har lån fra før av, og er i ferd med å ta opp nytt lån. Så dette betyr enormt mye, slår Bugge fast.

Det økonomiske tilskuddet kommer omtrent samtidig som klubben endelig har fått revet taket, etter at det begynte å knekke sammen under snømengden i fjor vinter. Før det var det frykt om at det skulle kollapse.

- Vi sov godt i natt, sier kassereren.

Nå skal bygget være klart til bruk igjen en gang i løpet av vinteren. Det er etterlengtet, for i mellomtiden har klubben måttet ri utendørs, i alt mulig vær.

- Det fungerer, men noen ganger er banen glatt, og vi må bare forholde oss til vær og vind. De som driver med ridesport blir litt mer hemmet av varierte baneforhold, sier Bugge.

Ekstra deilig blir det å eventuelt kunne trekke inn med hesteelever. I løpet av året har nemlig rideforeningen startet opp med rideskole, med 20-30 deltakere ukentlig.

SNN-fondet

Sparebanken Nord-Norge-fondet, eller SNN-fondet, er basert på at 53 prosent av banken er eid av det nordnorske samfunnet. Dermed skal fondet gi tilbake en del av bankens overskudd til samfunnsnyttige formål.

- Vi plukker ut små og store prosjekter som vi synes er gode, og som skaper bolyst, sier Per Olaf Persen, leder for Kirkenes-avdelingen i Sparebanken Nord-Norge.

Han forteller at det er en ny søknadsrunde på SNN-støttede prosjekter i april.

Disse fikk penger

Hesseng IL: 25 000 kroner i tilskudd til tennisbane.

Pasvik Hauk:
25 000 kroner til nye drakter.

Kirkenes badmintonklubb: 50 000 kroner til nye drakter.

Kirkenes turnforening: 50 000 kroner til nytt turnutstyr

Kirkenes idrettsforening:
50 000 kroner til nytt utstyr til de yngres avdeling.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no